بررسی تاثیر ابعاد دارایی نامشهود سازمانی (سرمایه اجتماعی) برارتقاء مدیریت دانش سازمانی (مطالعه موردی شهرداری رباط کریم)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: ICMNG01_337
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1046
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیدعلی خوارزمی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد (رشته مدیریت شهری)

محمد لگزیان

دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد (گروه مدیریت)

اعظم اسکندری راد

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت شهری دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

هدف اصلی پژوهش حاضر ، بررسی نقش و تاثیر سرمایه اجتماعی بر توسعه مدیریت دانش در موسسات غیرانتفاعی (شهرداری ها) است. این تحقیقکاربردی و از گروه تحقیقات توصیفی- پیمایشی است. روش این تحقیق به صورت ترکیبی 2 مرحله ای به منظور تقویت نتایج تحقیق می باشد . ابتداتوسط مطالعات میدانی (پرسشنامه محقق ساخته) از 160 نفر از مدیران ارشد و کارشناسان بخشهای مختلف سازمان مربوطه (شهرداری رباط کریم)مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. جهت بررسی ارتباط میان SPSS اطلاعاتی بدست آمده که با آنالیز توصیفی - استنباطی و بهره گیری از نرم افزارمدیریت دانش و سرمایه اجتماعی از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون ، مدل معادلات ساختاری و تحلیل عاملی استفاده شده است ،در مرحله دوم با بهره گیری از مصاحبه های نیمه ساختاریافته با 15 نفر از مدیران و متخصصان امر که به واسطه روش گلوله برفی انتخاب شده اندوضع موجود مدیریت دانش و سرمایه اجتماعی در سازمان مورد مطالعه از طریق آنالیزموضوعی تحلیل شده است. نتایج حاصل از به کارگیری آزمونهای آماری (روش رگرسیون) نشان دهنده رابطه ای مثبت و معنا دار میان مدیریت دانش (ابعاد 5 گانه) و سرمایه اجتماعی (مولفه های 3 گانه) بودهبه طوری که سرمایه اجتماعی نقش بسزایی را در توسعه مدیریت دانش در شهرداری رباط کریم داراست. نتایج مطالعات کیفی (مصاحبه ها) وضعیتفعلی مدیریت دانش و سرمایه اجتماعی را در سطح نامطلوبی ارزیابی کرده است. در پایان نیز راهکار هایی جهت بهبود و ارتقاء شرایط موجود در هر دوبعد مدیریت دانش و سرمایه اجتماعی ارائه شده است.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش ، سرمایه اجتماعی ، موسسات غیر انتفاعی (شهرداری) ، مدیران و کارکنان شهرداری رباط کریم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.