مقایسه ی توانایی مدل های مارکویتز، ارزش در معرض خطر، تک شاخص شارپ و تحلیل پوششی داده ها درانتخاب پرتفوی بهینه سهام در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت در قرن ۲۱
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,299
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICMNG01_034
تاریخ نمایه سازی: 27 آبان 1393
چکیده مقاله:
هدف پژوهش حاضر مقایسهی توانایی مدل های مارکویتز، ارزش در معرض خطر، مدل تک شاخص شارپ و تحلیل پوششی داده ها در انتخاب پرتفویبهینه سهام در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران میباشد. روش تحقیق به کار گرفته از بعد هدف، کاربردی و از جنبه بررسی ومقایسه با مدل پایه مارکویتز ماهیت استنباطی دارد. جامعه ی آماری پژوهش حاضر، کلیه ی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می-باشد. حجم نمونه ی آماری با در نظر گرفتن محدودیت های اعمال شده، تعداد 80 شرکت در طی سالهای 1383 تا 1392 بررسی گردیدند. برای دستیابی به پرتفویهای مدل مارکویتز، ارزش در معرض ریسک، مدل تک شاخص شارپ از نرم افزار MATLAB و برای مدل تحلیل پوششی داده ها از نرم افزار DEA SOLVER استفاده شد. پس از مشخص شدن پرتفوی ها و محاسبه ی بازدهی و ریسک، فرضیات پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS مورد آزمون قرار گرفتند. یافتههای پژوهش نشان داد که هر سه مدل مارکویتز،ارزش در معرض ریسک و مدل تک شاخص شارپ توانایی تشکیل پرتفوی بهینه را دارند اما الگوی جمعی در مدل تحلیل پوششی دادهها توانایی تشکیل پرتفوی کارا را در بورس اوراق بهادار تهران ندارد. توانایی مدل ارزش در معرض ریسک در انتخاب پرتفوی بهینه، از مدل مارکویتز و مدل تک شاخص شارپ بیشتر است. از بین مدلهای مارکویتز و مدل تک شاخص شارپ نیز، مدل شارپ توانایی بالاتری در تشکیل پرتفوی بهینه را دارا می باشد.
کلیدواژه ها:
بازده ، پرتفوی بهینه ، مدل مارکویتز ، مدل ارزش در معرض ریسک ، مدل تک شاخص شارپ ، مدل تحلیل پوششی داده ها
نویسندگان
حبیب حسین زاده گوگجه
کارشناسی ارشد مدیریت مالی، دانشگاه الغدیر تبریز، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :