تحلیل محتوای کتاب های علوم اجتماعی دوره ابتدایی تحصیلی از نظر میزان تاکید بر آموزش ارزش هاو مهارتهای اجتماعی بر اساس نظرات معلمان .

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,170

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CMMS03_286

تاریخ نمایه سازی: 27 آبان 1393

چکیده مقاله:

هدف این پژوهش تحلیل محتوای کتاب های علوم اجتماعی دوره ابتدایی تحصیلی از نظر میزان تاکید بر آموزش ارزش هاو مهارت های اجتماعی بر اساس نظرات معلمان بوده است. هشت مؤلفه مربوط به مهارتهای زندگی شامل مهارت های تصمیم گیری و مسئولیت پذیری ، خود کنترلی ، شناخت ارزش ها ، خود شناسی ، روابط اجتماعی ، ارتباط با دیگران ، تفکر خلاق وزیستی ومحیطی در نظر گرفتهشده بود. روش این پژوهش توصیفی پیمایشی است . جامعه مورد مطالعه کلیه معلمان مدارس ابتدایی دولتی منطقه یک شهر تهران که در پایه ی سوم، چهارم، پنجم و ششم تدریس می کنند که شامل 292 نفر بودند که از بین آنها بر اساس جدول مورگان 165 نفر به عنوان نمونه و بصورت تصادفی ساده از بین مدارس انتخاب شدند. روش گرد آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و میدانی به صورتپرسشنامه محقق ساخته در مقیاس لیکرت بوده است. برای تحلیل داده ها از روشهای آمار توصیفی همچون فراوانی، درصد، نمودار، شاخصهای گرایش مرکزی (میانگین، میانه، مد)، شاخصهای گرایش پراکندگی (خطای استاندارد میانگین، انحراف استاندارد، واریانس، دامنه تغییرات، کمینه، بیشینه) استفاده شده است. سپس براساس جداول و آمار توصیفی مربوط به هریک از سؤالات تحقیق، به بیان استنباطها و تفسیر موارد براساس اهداف پیش بینی شده پرداخته ایم و نتیجه نهایی درمورد هریک از سؤالات پژوهش نیز بیان شده است. . یافته ها نشان داد که بیشترین میزان توجه کتاب های درسی( تعلیمات اجتماعی)دوره ی ا بتدایی به مولفه مهارت روابط اجتماعی ،شناخت ارزش ها ،کنترل هیجانات و فشار های روانی (خود کنترلی)که در حد بالا می باشدو کمترین آنها مهارت بهداشتی (زیستی و محیطی) کهدر حد پایین می باشد.مهارت تفکر خلاق، خود شناسی ،تصمیم گیری و مسئولیت پذیری ،مهارت برقراری ارتباط با دیگران در حد متوسط می باشد.

نویسندگان

فرناز زمانی آرا

دانش آموخته کارشناسی ارشد برنامه ریزی آموزشی،دانشکده مشاوره و علوم تربیتی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن،ایران

ملودی نیرو

دانش آموخته کارشناسی ارشد برنامه ریزی آموزشی،دانشکده مشاوره و علوم تربیتی ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن،ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -Alghazo , khitam. Obeidat, hani hatmel _ Al-trawneh, mohamed. Alshraideh, ...
  • -E.poldner, P .R.J, simons(2006) : _ Three approaches _ qualitative ...
  • نمایش کامل مراجع