بررسی اثر وضعیت مرتع بر پوشش و تنوع گیاهی مراتع نیمه استپی مرکزی ایران مطالعه موردی: مراتع علی آباد پیشکوه یزد
محل انتشار: دومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 485
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NACONF02_1033
تاریخ نمایه سازی: 27 آبان 1393
چکیده مقاله:
ارزیابی وضعیت مرتع، اطلاعات کیفی در مورد ویژگی های اکوسیستم فراهم می کند. وضعیت، یکی از شاخصهایی است که در ارزیابی مدیریت مراتع مورد استفاده قرار می گیرد. مدیریت نوین مرتع بر پایه تجزیه وتحلیل سیستم پیچیده مرتع وملاحظات بوم شناختی است . تشخیص رابطه تنوع وغنا با وضعیت مرتع که مبین سلامتی آن نیزهست می تواند راهنمای مدیران مراتع گردد. این تحقیق در مراتع نیمه استپی خشک علی آباد پیشکوه یزد به منظور بررسی ارتباط بین تنوع و غنا باوضعیت مرتع انجام گردید، دو سایت مرتعی با چرای متوسط آزاد وبا روش 4 فاکتوری تعیین وضعیت گردید. بمنظور اندازهگیری فاکتورهای پوشش گیاهی، 03 پلات یک متر مربعی در هر دو منطقه مورد بررسی به طور تصادفی مستقر گردیدند ، تعداد پلات بر اساس روش اماری تعیین تعداد نمونه محاسبه شد، در هرپلات نوع گونه گیاهی ، تعداد پایه های هر گونه ،درصد پوشش هر گونه گیاهی و تولید هر گونه گیاهی اندازه گیری گردید. سپس تنوع ، غنا و یکنواختی به کمک شاخصها در محیط نرم افزاری - Ecological methodology محاسبه شدند. مقایسه بین سایت ها، توسط آزمون T و همچنین آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار Minitab 16 انجام شد. نتایج مطالعات نشان داد که تولید اختلاف معنی داری در دو وضعیت داشتهاست و شاخص های غنای جک نیف و تنوع سیمپسون، شانون ونیز و برلیون و یکنواختی سیمپسون در مراتع با وضعیت فقیرکاهش یافته است. بنابراین شاخص های تنوع و غنا ویکنواختی می توانند مفسر های خوبی برای ارزیابی وضعیت اکوسیستم باشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آناهیتا رشتیان
استادیار دانشگاه یزد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :