بررسی ارتباط بین سرمایه اجتماعی دامداران و میزان مشارکت آنها در طرحهای مرتع داری مطالعه موردی: بخش کیاسر شهرستان ساری
محل انتشار: دومین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 726
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NACONF02_0296
تاریخ نمایه سازی: 27 آبان 1393
چکیده مقاله:
بخش بزرگی از کشور ایران را مرتع تشکیل می دهد. مرتع به عنوان بستر تحولات اقتصادی و اجتماعی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. زیرا منبع تولید گوشت، لبنیات، پشم وسایر فرآورده های دامی و همچنین بخشی از گیاهان صنعتی و دارویی از این منبع خدادادی به دست می آید. اما متأسفانه بسیاری از مراتع کشور به علت تخریب بیش از حد در حالنابودی است. اجرای طرح های مرتع داری ابزار مناسبی جهت حفظ و احیا این منابع با ارزش می باشد. این پژوهش در منطقه کیاسر، مرکز بخش چهاردانگه با مختصات جغرافیایی 52/53طول شرقی و25/36عرض شمالی انجام شد. اطلاعات با استفاده از ابزارهای پرسشنامه جمع آوری گردید. برای انتخاب نمونه از جامعه آماری از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. تعداد 07 بهره بردار به عنوان نمونه بر اساس فرمول کوکران انتخاب شده اند.جهت بررسی میزان همبستگی از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. داده ها پس از جمع آوری، ویرایش و پردازش نهایی، توسط نرم افزار spss تجزیه و تحلیل گردید. نتایج تحقیق نشان میدهد که رابطه معناداری بین سرمایه اجتماعی و میزان مشارکت مجریان در اجرای طرحهای مرتعداری وجود دارد
نویسندگان
شهرام فروتن
دانش آموخته دوره کارشناسی ارشد مرتعداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور ایران.
جلال محمودی
استادیار گروه منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور، نور، ایران.
سیده خدیجه مهدوی
استادیار گروه منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور، نور، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :