بررسی تاثیرگذاری تغییرات فشار بر یکنواختی توزیع آب در سیستم های آبیاری بارانی کلاسیک ثابت اجرا شده در مزارع شهرستان خرمآباد
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 482
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SDRNR01_091
تاریخ نمایه سازی: 27 آبان 1393
چکیده مقاله:
در حال حاضر میزان برداشت، از طریق آبخوانها فراتر از تغذیه رفته و سطح آب در اغلب دشتهای کشور در حال افت کردن است. کشور ما که سرزمینی نسبتاً خشک و نیمه خشک است که میانگین بارندگی سالانه آن کمتر از 252 میلیلیتر میباشد. ما باید به مقدار تولید به ازای هر مترمکعب آب مصرفی، بیشتر بها داه شود. افزایش تولیدات کشاورزی به منظور خودکفا شدن در تأمین غذای موردنیاز جمعیت کشورمان یکی از مهمترین اهداف توسعه اقتصادی می باشد. ارزیابی سیتم های آبیاریبارنی باعث پدیدار شدن نقاط ضعف و قوت آنها از جنبه های مختلف می شود سپس می توان پیشنهادهای سازنده ای برایبهبود عملکرد آنها از جنبه های مختلف ارائه نمود. با توجه به نتایج حاصله از ارزیابی 12 سیستم آبیاری مورد آزمایش همه سیستم ها مقادیر یکنواختی توزیع آب در آنها کمتر از مقادیر توصیه شده کلر و مریام برایDUبین 76 تا 62 درصد برای81CU تا 16 درصدمی باشد و همچنین سیستم هایAN ،ST،MM ،SAمقادیر متوسط تغییرات فشار در آنها به ترتیب عبارت است از20و19و13و15 درصد بوده که از نظر طراحی در حد مجاز بوده ولی 7 سیستم آبیاری دیگرSB،DR،VB ،FM،AH ،ASمقادیر متوسط تغییرات فشار در آنها در حد مجاز نبوده است و لذا میانگین متوسط تغییرات فشار در 12 سیستم آبیاری مورد آزمایش حدود 21 درصد بوده که از نظر طراحی در حد مجاز 22 درصد نبوده و باعث مشکلات زیادی در سیستم آبیاری از جمله کاهشیکنواختی توزیع آب ، در نتیجه روند کاهش راندمان آبیاری را در سیستم های آبیاری را در پی داشته است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی سیاهپوش
دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر
بهروز دهان زاده
استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :