تجدید حیات مراکز شهری (Downtowns): راهکاری جهت دستیابی به شهرهای کم کربن (Low Carbon Cities) مورد مطالعاتی: محلات ارگ و عودلاجان در منطقه 12 شهر تهران

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,706

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICEHH02_790

تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1393

چکیده مقاله:

تجدیدحیات شهری فرایندی جامع و کلیت باور به منطور بازگرداندن حیات اقتصادی، اجتماعی و کالبدی به منطقه ای رو به زوال است که روندهای موجود در آن منطقه به تنهایی قادر به ایجاد این تغییر نمی باشند. این اصطلاح دارای دو معنی است: نخست، معنای بیولوژیکی که بر توسعه مجدد و احیای بافته ای فرسوده و رو به افت شهری دلالت دارد؛ و دوم، معنای غیرمادی که بر جریان مجدد حیات در این بافته ا تمرکز دارد. مرکز شهری، به ناحیه تجارت مرکزی سنتی یک اجتماع محلی و مرکز تعاملات اجتماعی و اقتصادیشهر گفته می شود که شامل هسته همپیوندی از ساختمان های مختلط مسکونی، تجاری، تاریخی، مذهبی، فضاها و زیرساختهای عمومی است که در دوران پسا صنعتی به دلایل گوناگون، دچار افت شدید کالبدی، اجتماعی و اقتصادی شد. در این راستا، اصول تجدیدحیات مراکز شهری به عنوان قطب اصلی اقتصادی و اجتماعی شهرها، شامل:تقویت پیادهمداری، توسعه محورهای خرید چندکارکردی، حفاظت تاریخی و طبیعی، باز-توسعه زمین ها و ساختمان های متروکه و مخروبه، بهبود حمل و نقل عمومی، تنوع بخشی به فعالیت ها و رویدادهای خاص و تقویت اقتصاد شبانه روزی است. دستیابی به شهرهای کم کربن با هدف جلوگیری از گرمایش جهانی، حفاظت زیست بوم، کاهشانتشارات کربن و افزایش زیست پذیری، از طریق برنامه ریزی و طراحی شهرهای فشرده مبتنی بر راهکارهایی چون: پیاده مداری، توسعه مختلط و چندکارکردی، حفاظت از مراکز شهری، توسعه حمل و نقل عمومی، حفاظت از منابع محیطی، حفظ مناظر و چشمندازها، توسعه اجتماعات محلی و تقویت هویت و حس مکان در آنها ممکن می گردد.

کلیدواژه ها:

مرکز شهر ، تجدید حیات مرکز شهر ، گرمایش جهانی ، شهر کم کربن ، محلات ارگ و عودلاجان

نویسندگان

راضیه موسوی خورشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه شهید بهشتی

محمدرضا گلیج

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه شهید بهشتی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ (2007) Implem entation Manual of Downtown Revitalization _ Vermont ...
  • _ (2012) Low Carbon City Development Guidance, Ministry of Land, ...
  • Burayidi, M.A. (2010) Downtown Idea Exchange: Essential Information for Downtown ...
  • Cheng, W.H. and Chang, H.S. (2012) An Exploration of Efficiency ...
  • Fong, W.K. et al., (2002) Energy Consumption And Carbon Dioxide ...
  • Lang, T. (2005) Insights in The British Debate About Urban ...
  • Lauder, C. (2010) Dowrtown Revitalization Strategies in Ontario's Mid Sized ...
  • Tallon, A. (2010) Urban Regenration in the UK, Routledge, London. ...
  • نمایش کامل مراجع