سنجش پایداری اکولوژیکی جوامع روستایی با تأکید بر علل ناپایداری و تهدیدات اکوسیستم تالاب، مورد روستاهای حاشیه تالاب لپوی زاغمرز بهشهر
محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مخاطرات محیطی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 810
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICEHH02_257
تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1393
چکیده مقاله:
اکوسیستم تالاب یکی از مهمترین اکوسیستم های زمین است که نقش مهمی را از دیرباز بر توسعه جوامع پیرامونی خود داشته است. اما این اکوسیستم بسیار آسیب پذیر بوده و فشارهای ناشی از فعالیت انسانی می تواند تعادل اکولوژیکی آن را بر هم زند، و در حال حاضر بسیاری از تالاب ها بدلیل توسعه ناپایدار جوامع مورد تهدید جدی قرار گرفته اند. در این راستا با توجه به اهمیت پایداری زیست محیطی در قرن حاضر لزوم توجه به پایداری اکولوژیکی در جوامع حاشیه تالاب ها مطرح می شود. لذا در مقاله حاضر وضعیت پایداری اکولوژیکی جوامع روستایی حاشیه تالاب لپوی زاغمرز بهشهر با توجه به عوامل تخریب اکوسیستم تالاب شامل مدیریت نامناسب آب، پسماندها و پساب ها، تغییر کاربری اراضی مورد سنجش قرار گرفت. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و به شیوه پیمایشی می باشد. در ابتدا با مطالعات نظری در خصوص توسعه پایدار و پایداری اکولوژیکی و رابطه جوامع روستایی و اکوسیستم تالاب ، 9 شاخص ترکیبی بدست آمد و در روستاهای حاشیه تالاب لپوی زاغمرز شهرستان بهشهر و 135 نفر حجم نمونه مورد آزمون قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS و آزمون t-test استفاده شد. نتایج نشان م یدهد جوامع روستایی منطقه مورد مطالعه براساس شاخص های اکولوژیکی ناپایدار است و با مسائلی چون مدیریت نامناسب آلاینده ها و پساب ها و ورود فاضلاب های خانگی و پساب های کشاورزی به تالاب، مدیریت ناصحیح آب، تغییر کاربری اراضی پیرامون تالاب و حمل و نقل ناپایدار رابطه ناپایداری را با اکوسیستم تالاب لپوی زاغمرز برقرار کرده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نرگس وزین
دانش آموخته دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه تربیت مدرس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :