پیش بینی خواص رئولوژیکی فارینوگرافی خمیر با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC11_379
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1835
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهامه رزمی راد

کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی دانشگاه تهران

بابک قنبرزاده

استادیار رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی دانشگاه تبریز

سیدمحمد ابراهیم زاده موسوی

گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی بیوسیستم، پردیس کشاور

زهرا امام جمعه

گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی بیوسیستم، پردیس کشاور

چکیده

در این تحقیق توانایی شبکه های عصبی مصنوعی در پیش بینی خواص رئولوژیکی فارینوگرافی خمیر آرد گندم از روی برخی اجزای شیمیایی تشکیل دهنده آرد آن بررسی شده است. ۴ جزء از مهمترین اجزای ترکیبات شیمیایی تشکیل دهندۀ آرد که خواص فارینوگرافی خمیر را تحت تآثیر قرار می دادند به عنوان ورودی های شبکه انتخاب شدند که عبارت بودند از: مقادیر پروتئین، گلوتن مرطوب، عدد رسوبی و عدد فالینگ. ۶ فاکتور فارینوگرافی هم که شامل مقادیر درصد جذب آب، زمان گسترش خمیر، زمان مقاومت خمیر، درجه سست ش دن خمیر پس از ۱۰ دقیقه و ۲۰ دقیقه و ارزش والوریمتری بودند، به عنوان خروجی های شبکه انتخاب شدند. برای یافتن رابطه بین ورودی و خروجی ها، ساختارها و مقادیر مختلفی از پارامتر های شبکه بر اساس روش سعی و خطا آزمون شد. نتایج نشان داد که شبکه عصبی چند لایۀ پرسپترون با الگوریتم یادگیری پس انتشار خطا بیشترین توانایی را جهت نگاشت روابط غیر خطی بین پارامترهای ورودی و خروجی داشت. این مدل ، خواص فارینوگرافی خمیر را با حداکثر خطای آموزش 0/0925 و حداکثر خطای تست 0/026 و مقدار Tی 0/81 پیش بینی کرد. این نتایج نشان داد که شبکه های عصبی مصنوعی به طور بالقوه می توانند جهت پیش بینی خواص فارینوگرافی خمیر به کار برده شوند.

کلیدواژه ها

خواص رئولوژیکی فارینوگرافی- خمیر - پیش بینی- شبکه عصبی مصنوعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.