اثرات سطوح مختلف یک مخلوط اسانسی بر پارامترهای تخمیری شکمبه ای جیره حاوی نسبت مساوی از علوفه به کنسانتره در شرایط برون تنی
محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 770
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MPSA02_576
تاریخ نمایه سازی: 7 آبان 1393
چکیده مقاله:
در این مطالعه اثر سطوح مختلف از مخلوط اسانسی حاوی 50% اسانس آویشن، 30% اسانس دارچین، و 20% اسانس میخک بر پارامترهای تخمیری شکمبه با استفاده از تکنیک تولید گاز بررسی شد. به این منظور تیمارهای آزمایشی به شیشه های 125 میلی لیتری که حاوی 0/5 گرم از جیره پایه (50% یونجه خشک و 50% کنسانتره) و 50 میلی لیتر مایع شکمبه بافری شده بود، اضافه گردید (8 تکرار برای هر تیمار) . سپس شیشه ها در دمای 38/6 درجه سانتی گراد به مدت 24 ساعت کشت داده شدند. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که افزودن نخلوط اسانسی نسبت به تیمار کنترل اثری بر کل گاز تولیدی (بجز تیمار 16 ماکرولیتر)، غلظت نیتروژن آمونیاکی، بازدهی تخمیر و ناپدید شدن ماده خشک، پروتئین خام (بجز تیمار 16 مایکرولیتر) و الیاف نامحول در شوینده خنثی نداشت. (0/05>P). افزودن 16 مایکرولیتر مخلوط اسانسی نسبت به تیمار کنترل منجر به افزایش حجم کل گاز تولیدی و کاهش میزان ناپدید شدن پروتئین خام شد (0/05>P). نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که مقادیر کمتر از 16 مایکرولیتر از مخلوط اسانسی در 50 میلی لیتر محیط کشت نتوانست تخمیر میکروبی -شکمبه ای را در شرایط برون تنی تحت تاثیر قرار دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نگار خسروزاد
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه کردستان
عثمان عزیزی
عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشگاه کردستان
حسین عزیزآبادی
عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشگاه کردستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :