مقایسه اقتصادی اجرای سیستم روشنایی خورشیدی با استفاده از لامپ LED و فلئورسنت در منازل مسکونی سد دز
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 887
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ETEC03_432
تاریخ نمایه سازی: 7 آبان 1393
چکیده مقاله:
هدف این مقاله ، بررسی اقتصادی راه اندازی سیستم روشنایی خروشیدی به صورت سیستم مستقل از شبکه توزیع برق و متصل به شبکه توزیع برق ، با استفاده از لامپ LED و فلئورسنت ، و مقایسه آن ها در منازل مسکونی منطقه سد دز است . به دلیل افزایش نرخ برق مصرفی و هدفمند کردن یارانه ها ، جایگزینی سیستم خورشیدی برای کاهش مصرف برق حائز اهمیت می باشد. به این منظور یک منزل مسکونی در منطقه در نظر گرفته شد و با توجه به میزان سیستم روشنایی موجود ، میانگین برق مصرفی سالیانه آن محاسبه گردید. با در نظر گرفتن نوع کاربرد ، مساحت و تعداد سکنه ، واتاژ روشنایی مورد نیاز برآورد و با توجه به کل انرژی مورد نیاز سالیانه ، سیستم روشنایی خورشیدی مناسب پیشنهاد و هزینه اجرای آن محاسبه گردید. در نهایت پارامترهای اقتصادی هزینه - اثربخشی و زمان بازگشت سرمایه محاسبه و ارائه شد . با توجه به بررسی صورت گرفته در سال 1390 ، هزینه سالیانه استفاده از سیستم روشنایی موجود حدود 9000000 ریال ، هزینه راه اندازی سیستم روشنایی خورشیدی با لامپ LED به صورت سیستم مستقل 15000000 ریال ، و سیستم متصل 73000000 ریال و با استفاده از لامپ فلئورسنت ، به صورت سیستم مستقل 280000000 ریال ، و سیستم متصل 130000000 برآورد گردید ، که این نشان دهنده ی بازگشت سرمایه برای سیستم روشنایی مستقل با لامپ LED در سال نهم و با لامپ فلئورسنت در سال دوازدهم و برای سیستم متصل با لامپ LED در سال ششم و و با لامپ فلئورسنت در سال هشتم می باشد. در نتیجه استفاده از لامپ LED در هر دو نوع سیستم مقرون به صرفه تر است.
کلیدواژه ها:
سیستم روشنایی خورشیدی ، لامپ LED ، لامپ فلئورسنت ، سیستم مستقل از شبکه توزیع برق ، سیستم متصل به شبکه توزیع برق ، هزینه - اثربخشی
نویسندگان
نرگس کرامت زاده
دانشجوی کارشناسی ارشد تبدیل انرژی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول
شبنم چینی ساز
کارشناس مهندسی مکانیک ، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
محمدرضا عصاری
استادیار ، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :