حذف فلز جیوه از محلول های آبی با استفاده از نانو کامپوزیت کایتوزاین اصلاح شده با پلی آنیلین: بررسی ایزوترم و سینیتیک جذب

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 710

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AEBSCONF01_049

تاریخ نمایه سازی: 6 آبان 1393

چکیده مقاله:

منابع آب در دنیا محدود می باشد و با رشد روزافزون صنعت در جهان این آلودگی ها بیشتر و بیشتر می شوند. مهمترین مواد آلوده کننده آب فلزات سنگین مانند سرب، جیوه، کبالت، کادمیم و فلزاتی از این قبیل و ترکیبات آروماتیک مانند مواد رنگزا می باشند. در این مطالعه از ذرات کایتوزان و ذرات اصلاح شده آن توسط پلیمر پلی آنیلین بمنظورحذف یون جیوه استفاده گردید. میکروسکوپ الکترونی روبشی برای تعیین مورفولوژی سطح وهم چنین طیف سنج مادون قرمز تبدیل فوریه به منظور تایید و عامل دار شدن کایتوزان با پلیمر پلی آنیلین استفاده شد. پارامتر های موثر بر حذف فلز جیوه از جمله pH،مقدار جاذب و غلظت بررسی و بهینه شدند. دستگاه طیف سنجی جذب اتمی شعله ای برای تعیین مقدار یون جیوه استفاده شد. نتایج نشان دهنده کارامد بودن جاذب انتخاب شده بمنظور حذف فلز جیوه می باشد. برای تعیین نوع ایزوترم جذب از ایزوترم های جذب لانگمیور و فرندلیش و برای تعیین نوع معادله سینتیک جذب از معادلات شبه مرتبه اول و دوم استفاده شد. پارامترهای ترمودینامیکی جذب اعم از آنتالپی، آنتروپی و انرژی آزاد گیبس تعیین شدند. نتایج که شامل مقدار منفی انرژی آزاد گیبس و مقدار مثبت آنتالپی می باشد، نشان دهنده گرماگیر بودن و خودبخودی بودن فرایند جذب می باشد.

نویسندگان

هدی دهقان نیا رستمی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

مجید مرادیان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

حبیب اله طیبی درازکلا

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

ندا دهقان نیا رستمی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات واحد مازندران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - Kaner, R.B., A.G., MacDiamrid .1988. Plastics that Conduct Electricity, ...
  • Mac Diarmid, A.G., et al. 1987. Polyaniline- Elec trochemistry and ...
  • Mirmohseni, A. , R..Solhjo .2003. Preparation and charac terization of ...
  • Wang, L., Hung, Y., et all, (2004) Handbook of Industrial ...
  • نمایش کامل مراجع