بررسی آلودگی شیرهای مصرفی به آفلاتوکسین و راههای تشخیص و کاهش آن

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین همایش ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS03_469
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 771
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره اسمعیل تبار

دانشجوی کارشناسی رشته صنایع غذایی دانشگاه آزاد سوادکوه

چکیده

بررسی راه های تشخیص و کاهش آن آلودگی شیرهای مصرفی به آفلاتوکسین آفلاتوکسین ها هایکو توکسین های شدیدا سمی بوده و عمدتا توسط قارچ های آسیرژیلوس فلاووس، آسپرژیلوس ، یا رازیتیکوس نومینوس تولید می شوند آفلاتوکسین ها سمیت حاد ایمنوسوپرسیو، موتاژنیک، تراتوژتیک و کارسینوژیک را دارا می باشند این سموم در ایجاد بیماری هایی از قبیل سرطان کبد، هپاتیت مزمن و سیروز نقش بسیار مهمی دارند. هدف از این مطالعه بررسی آلودگی شیرهای مصرفی به آفلاتوکسین و راه های تشخیص و کاهش آن در این بررسی مقایسه ای در میزان آفلاتوکسین M1 در شیر پاستوریزه مصرفی شهرهای مختلف کشور انجام شد در این بررسی ها مشخص شد میزان الودگی آفلاتوکسین M1 درشیر پاستوریزه شهر بابل 100% و بیش از حد مجاز کمیته اروپایی و غذایی بود در ادامه این تحقیقات از مجموع 428 نمونه شیرخام پاستوریزه و خوراک دام و در ... فصول مختلف سال در شیار نیز نشان داد که بین آلودگی شیر خام با آلودگی خوراک دام ارتباط وجود دارد. میزان آلودگی در استان کرمان درکمترین مقداربود (0/010ppb _+ 0/019) در بررسی میزان آفلاتوکسین در استان فارس مشخص شد بین 40% -80% از نمونه های شیر دارای آلودگی AFM1 بالاتر از حد مچاز بوده اند میزان AF موجود در شیرهای خام شهرستان مشهد مخاطره مهمی دراین منطقه به وجود نیاورد در شهرستان گناباد میزان آفلاتوکسین در نمونه های پاییز و زمستان بیشتر از نمونه های بهار و تابستان است بررسی دیگری از میزان این متابولیت در شیرهای پاستوریزه مصرفی در شهرستان بابل نشان می دهد که میزان الودگی به AF در فصل زمستان بیش از 4 برابر حد استاندارد کرکس می باشد در واقع 100% از نمونه هایبیش از حد مجاز کمیته اروپایی و غذایی کرکس (50 ng/I) بود درصد بالایی از نمونه های اخذ شده از استان ها از نظر کیفیت بهداشتی و میزان آلودگی به آفلاتوکسین درجایگاه مناسبی قرار ندارند.

کلیدواژه ها

آفلاتوکسین M1، شیرخام ، شیرپاتوریزه ، شیر استریلیزه ، استاندارد کرکس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.