تاثیز غنی سازی شیر و فرآورده های لبنی با برخی ریش مغذی ها بر امنیت غذایی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین همایش ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS03_351
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 640
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ز خلفی کاظم پور

دانشجوی کارشناسی ارشد و عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه، سوادکوه ، ایران

د خادمی شورمستی

دانشجوی کارشناسی ارشد و عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه، سوادکوه ، ایران

چکیده

شیر منبع خوبی از پروتئین ، چربی، کربوهیدرات، برخی موادمعدنی و ویتامین هاست. مصرف شیر و فرآورده های مختلف آن به ویژه فرآورده های تخمیری منجر به افزایش طول عمر ، بازده جسمی و فکری بیشتر، کاهش بیماری های عفونی و استخوانی و رشد مطلوب کودکان و نوجوانان می شود. امروزه با توجه به اهمیت سلامت و کیفیت مواد غذایی و توجه هرچه بیشتر مصرف کنندان به سلامت بیشتر محصولات و رفع نیاز های بدن از راه مصرف مواد غذایی مناسب و سالم و ازطرفی به دلیل کمبود ریزمغذی ها در جوامع انسانی بخصوص دربرخی ازدوره های زندگی استقبال از تولید، واردات و مصرف غذاهای غنی شده رو به افزایش است. ازنظر متخصصان علوم تغذیه نیز یکی از بهترین راه های دریافت ریزمغذی ها و افزایش دریافت مواد مغذی ضروری با کمترین عوارض جانبی و بصورت گسترده در سطح جامعه غنی سازی مواد خوراکی و آشامیدنی می باشد. با این وجود ، رعایت نکاتی درهنگام تولید و یا مصرف موادغذایی غنی شده با هدف حفظ سلامت مصرف کنندگان و عدم بروز مسمومیت ناشی از مصرف این اقلام ضروری به نظر می رسد. غنی سازی غذاها اغلب به عنوان اثر بخش ترین راه حل جهت جلوگیری از شیوع فقر مواد معدنی ضروری بدن نظر قرارگرفته است و این غنی سازی می تواند به طور عمومی صورت گیرد. که در آن غذاهایی نظیر غلات ، شیر، و چاشنی ها غنی سازی می شوند. اینگونه غذاها مصرف عمومی داشته و توسط جوامع خطر پذیر و نیز افرادی که نیاز کمتری به این مواد معدنی اضافی دارند و یا اصلا نیازی ندارند مورد استفاده قرار می گیرد. درکشورهای درحال توسعه راه جلوگیری از فقر آهن، کلسیم، روی، مس و سایر عناصر مورد نیاز بدن غنی سازی فراورده های غذایی با آنها می باشد. یکی از مواد مناسب جهت غنی سازی با مواد معدنی شیر و فرآورده های آن است که در این پژوهش به آن پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

غنی سازی، شیر، فرآورده های لبنی ، مواد معدنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.