CLAموجود در منابع مختلف و اثرات سلامت بخش آن

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین همایش ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS03_297
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 974
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ملاویسی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

زینب رفتنی امیری

عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

کنژوگه لینولئیک اسید (CLA) یکی از اسیدهای چرب کنژوگه مهم می باشد که شامل گروهی از ایزومرهای موضعی و هندسی از اسید لینولئیک می باشد که در ان دو پیوند دوگانه تنها با یک باند تک از هم جدا می شوند. کشف نقش اسید لینولئیک به عنوان یک غذای عملگرا به دو دهه اخیر توسط دکتر Pariza بر میگردد. امروزه بیماریهای زیادی مانند سرطان ، افزایش وزن، چربی بالا، فشارخون و ... که ناشی از یک رژیم غذایی نامناسب می باشد درکشورما درو به افزایش است . اگر چه مکانیزم بیماری زایی و پیشرفت بیماری این نوع امراض به وضوح مشخص نشده است، اما کیفیت اسیندهای چرب موجود در رژیم غذایی می تواند مرگ و میرناشی از این بیماری ها راکاهش دهد. کنژوگه اسید چرب ها (CFAs) به واسطه اهمیت بیولوژیکی در کاهش شیوع این نوع بیماری ها مورد توجه قرار گرفته اند. و CLA در راس این اسید چرب ها قرار دارد. CLA دارای ایزومرهای مختلفی مثل سیس 9- ترانس 11 میباشد که نقش های زیادی در درمان این بیماری ها ایفا می کند از جمله نقش های مورد بررسی CLA در این مقاله اثرات ضد سرطان، پیشگیری از بیماری های قلبی - عروقی، کاهش چربی بدن، خواص ضدالتهاب، سلامت استخوان و .... می باشد. CLA را از منابع مختلفی ازجمله محصولات لبنی (شیر، ماست و پنیر) گوشت (گاو، گوسفند، شتر و مرغ ) تخم مرغ وبه مقدارکم در گیاهان (روغن جوانه ذرت، آفتابگردان وگلرنگ) یافت می شود. CLA را به 3 روش افزودن اسیدهای چرب مختلف به رژیم غذایی دام ها و سپس سنتز آن درگوشت و شیرحیوانف شیمیایی (متداولترین روش ) و بیوتکنولوژی می توان سنتز کرد. در این مقاله ، مروری برمعرفی ، منابع، اثرات بیولوژیکی و روش های سنتز CLA خواهیم داشت.

کلیدواژه ها

اسید چرب، کنژوگه لینولئیک اسید، بیماری های قلبی - عروقی ، ایزومر سیس 9- ترانس 11

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.