کاربرد تکنولوژی پلاسما در صنایع غذایی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین همایش ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS03_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1660
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید ابراهیم حسینی

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ، ایران

غلامحسن اسدی

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ، ایران

لیلا ملارضا

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ، ایران

چکیده

روشهای متعددی جهت فراوری و استریلیزاسیون در صنایع غذایی وجود دارد که بسیاری از این روش ها با تکیه بر اعمال حرارت از قبیل پاستوریزاسیون، اتوکلاو کردن، حرارت دهی اهمیک و... صورت می گیرند تکنولوژی حرارتی دارای اثرات منفی بر روی ویژگی های حسی تغذیه ای و عملکردی مواد غذایی می باشد. از این رو روش های غیر حرارتی جدیدی از قبیل فشار هیدرواستاتیک بالا، اشعه یونیزه کننده ، التراسوند و... در سال های اخیر بر روی مواد غذایی اعمال شده است تکنولوژی پلاسما یکی از روش های غیر حرارتی جهت کاهش بار میکروبی موجود در سطح غذاهای تازه و فرآوری شده است. پلاسما با دیواره بیولوژیکی سلول های میکروارگانیسم ها واکنش داده و منجر به مرگ آنها می شوند که در این مقاله مورد بررسی قرار می گیرد. روشهای متعددی جهت فراوری و استریلیزاسیون در صنایع غذایی وجود دارد که بسیاری از این روش ها با تکیه بر اعمال حرارت از قبیل پاستوریزاسیون، اتوکلاو کردن، حرارت دهی اهمیک و... صورت میگیرند تکنولوژی حرارتی دارای اثرات منفی بر روی ویژگی های حسی تغذیه ای و عملکردی مواد غذایی می باشد. از این رو روش های غیر حرارتی جدیدی از قبیل فشار هیدرواستاتیک بالا، اشعه یونیزه کننده التراسوند و....... در سال های اخیر بر روی مواد غذایی اعمال شده است تکنولوژی پلاسما یکی از روش های غیر حرارتی جهت کاهش بار میکروبی موجود در سطح غذاهای تازه و فرآوری شده است. گونه های مختلف موجود در پلاسما با دیواره بیولوژیکی سلول های میکروارگانیسم ها واکنش داده و منجر به مرگ آنها می شوند که در این مقاله مورد بررسی قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.