الگوی برنامه ریزی اجرایی مقابله با بحران ناشی از زلزله در شهرها

  • سال انتشار: 1372
  • محل انتشار: هشتمین سمینار بین المللی پیش بینی برای زلزله
  • کد COI اختصاصی: ISEP08_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2343
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیروس علیدوستی

محقق مرکز مطالعات مقابله با سوانح طبیعی - ایران

عبدالله زندیه

مصطفی کاظمی

محقق مرکز مطالعات مقابله با سوانح طبیعی - ایران

چکیده

زلزله به عنوان یک پدیده طبیعی به خودی خود نتایج نامطلوب در پی ندارد، انچه از این پدیده یک فاجعه می سازد، عدم پیشگیری ازتاثیر آن و عدم آمادگی جهت مقابله با عواقب آن است . به هر صورت، مادامی که عدم آسیب پذیری انسان، جامعه و زیستگاهش در مقابل زلزله تضمین کافی نیافته باشد، لاجرم باید منتظر عواقب خسارت زا و بحران ساز آن بود. مدیریت چنین بحرانی به دلایل مختلف از پیچیدگی و گستردگی فراوانی برخوردار است، که اتخاذ تدابیر ویژه ای را ایجاب می نماید. هدف اصلی ر این راه، پیش بینی، پیشگیری ، آمادگی و مقابله با بحران، جبران خسارات ، استفاده از فرصت ها و بازگشت به وضعیت عادی با صرف کمترین هزینه و زمان بر اساس اولویت ها است. برای حصول هدف یاد شده، برنامه ریزی، مهمترین ابزار و شالوده مدیریت بحران ناشی از زلزله را تشکیل می دهد. از این دیدگاه، برنامه، چارچوبی مناسب برای تحقق اهداف و زمینه ای شایسته برای اجرای تصمیمات را فراهم نموده، امکان حصول حداکثر نتیجه را از فعالیت ها با تضمین جلوگیری از اتلاف منابع، ایجاد زمینه کار گروهی و کنترل عملیات، به وجود می آورد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.