بررسی تاثیر نوع استخراج و تیمار اولتراسوند بر راندمان استخراج وترکیبهای فنولی عصاره اتانولی پسته وحشی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: بیست و دومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI22_389
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 568
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحمید مرتضوی

کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

یاسمن جعفری

کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

مجید شیرمحمدی

کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

رقیه بختیاری

کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

چکیده

تاثیر روش استخراج (پرکولاسیون – سوکسله ) و همچنین تاثیر تیمارهای مختلف زمانی اولتراسوند 0-10-20-30 دقیقه بر راندمان استخراج و میزان ترکیبهای فنولی و قدرت احیاکنندگی رادیکالهای آزاد DPPHتوسط عصاره اتانولی پسته وحشی روغن گیری شده مورد بررسی قرار گرفت. استخراج به روش پرکولاسیون ( 1:6 نسبت حجمی وزنی اتانول به نمونه) به طور معنیداری نسبت به روش سوکسله در سطح احتمال 95 درصد دارای بازدهی کمتر بود. نتایج تیمارهای مختلف زمانی اولتراسوند نیز نشان داد که از زمان صفر تا 20 دقیقه حمام آبی اولتراسوند باعث افزایش معنیداری در سطح احتمال 95 درصد روی راندمان استخراج برای هردو روش سوکسله و پرکولاسیون شد. برای زمان بالاتر از 20 دقیقه تیمار اولتراسوند راندمان استخراج را کاهش داد. در مورد تیمار سوکسله این کاهش معنیدار بوده و برای روش پرکولاسیون معنیدار نبود. تیمارهای مختلف زمانی اولتراسوند بر مقدار ترکیبات فنولی پودر تاثیری نداشت ولی در مقایسه برای مقدار ثابتی پودر عصاره اتانولی، میزان ترکیبات فنولی روش سوکسله تفاوت معنیداری باتمامی تیمارهای روش پرکولاسیون داشت. تیمارهای مختلف اولتراسوند در روش سوکسله تاثیری بر میزان درصد مهار رادیکالهای آزاد نداشت. برای روش پرکولاسیون تیمار اولتراسوند تا زمان 10 دقیقه باعث افزایش قدرت احیا کنندگی شده بود. در نتیجه کلی می توان گفت روش سوکسله باعث استخراج بیشتر ترکیبات ترکیبات فنولی و همچنین استفاده از دماهای پایین تر و قدرت اولتراسوند بالاتر بهترین روش استخراج می باشد

کلیدواژه ها

پسته وحشی، عصاره اتانولی، اولتراسوند، استخراج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.