روشهای نوین غیر فعال کردن لیستریا منوسیتوژنس

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: بیست و دومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI22_359
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 499
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساندرا علیمی

دانشجوی کارشناسی ارشدعلوم و صنایع غذایی-تکنولوژی مواد غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر

سیدمرضیه کیاء

دانشجوی کارشناسی ارشدعلوم و صنایع غذایی-تکنولوژی مواد غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر

فهیمه مهدیان

دانشجوی کارشناسی ارشدعلوم و صنایع غذایی-تکنولوژی مواد غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر

چکیده

لیستریا مونوسیتوژنس مهمترین گونه جنس لیستریا است که عامل بروز لیستریوزیس انسانی و حیوانی میباشد. این میکروارگانیسم موجب سقط جنین و ورم پستان در گاو میشود و در شیرهای آلوده مشاهده میشود. لیستریوزیس انسانی معمولا بهصورت عفونت در زنان باردار، جنین و نوزاد تازه متولد شده بروز میکند.. معمولا فرآوری مواد غذایی به روشهای حرارتی و غیر حرارتی(روشهای نوین) صورت میگیرد. باتوجه به معایب روشهای حرارتی و مزایای روشهای نوین این روشها در حال گسترش در صنعت هستند. از جمله این روشها که برای نابودسازی لیستریا مونوسیتوژنس در مواد غذایی بکار گرفته میشوند میتوان ازن، التراسوند با شدت بالا، فرایند کردن با فشار بالا و میدان الکتریکی پالس دار را نام برد. ازن ، سبب نازک شدن دیواره سلولی و آزاد شدن غشای سلول شده همچنین با ایجاد کاویتاسیون سبب از بین رفتن آنها میشود. فشار هیدرواستاتیک بالا به وسیله تخریب غشاء و توقف حرکت باکتریها سبب از بین رفتن آنها میشود. میدان الکتریکی پالسدار، با ایجاد حفرههای غیرقابل برگشت در غشاء میکروارگانیسمها سبب غیر فعال آنها میشود. اشعه ماوراءبنفش، اشعه غیر یونیزه کننده بوده و توسط پروتئینها و اسیدهای نوکلئیک جذب شده و تغییرات فتوشیمیایی که توسط آن ایجاد میگردد سبب مرگ سلول میشود.

کلیدواژه ها

لیستریا مونوسیتوژنس، ازن، التراسوند، فشار هیدرواستاتیک بالا، میدان الکتریکی پالسدار، اشعه ماوراءبنفش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.