مروری بر مکانیسم خشک کردن به روش اسمز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: بیست و دومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI22_190
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 734
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین جوینده

عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

چکیده

خشک کردن اسمزی به طور گستردهای برای جداسازی جزئی آب از بافت گیاهی بوسیلهی غوطه ورسازی آن در یک محلول هایپرتونیک (اسمزی) مورد استفاده قرار میگیرد. فشار اسمزی بالای موجود در محلول، نیروی محرکه موردنیاز برای انتشار آب از بافت به محلول را ایجاد میکند. انتشار آب همزمان با انتشار ماده حل شونده از محلول اسمزی بهبافت خواهد بود. از آنجا که غشای مسئول انتقال اسمزی کاملا انتخابی نیست، سایر مواد حل شوندهی موجود در سلولنیز میتوانند به درون محلول اسمزی نشت کنند. در جدیدترین مطالعات تغییرات حالت غشای سلولی مورد بررسی قرارگرفته است. حالت غشای سلولی میتواند از نیمه نفوذ پذیری به نفوذ پذیری کامل تغییر کند و منجر به تغییرات قابلتوجهی در ساختار بافت شود. در این مقاله، مکانیسم جداسازی اسمزی آب از مواد یکنواخت (نوع قدیمی و مرسوم) ومواد بیولوژیکی سلولی (مدل جدید پیشنهادی) بررسی می گردد و در ادامه تاثیر عوامل مختلف همانند غلظت، دمای فرایند و غیره بر سرعت خشک کردن اسمزی شرح داده می شود .

کلیدواژه ها

انتقال جرم، خشک کردن اسمزی، تغلیظ، غشای نیمه تراوا، مواد بیولوژیکی سلولی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.