اثر گاز CO2 در افزایش زمان نگه داری شیر وتاثیر آن در انعقاد پنیر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: بیست و دومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI22_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1081
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی احسانی

دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی،دانشگاه ارومیه،ارومیه،ایران

علی مجدرلنگرودی

دانشجوی دکترای تخصصی بهداشت مواد غذایی،دانشگاه ارومیه،ارومیه،ایران

امیرهومان اسدی

دانش آموخته دانشکده دامپزشکی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج،کرج،ایران

ایوب عبادی فتح آباد

دانشجوی دکترای تخصصی بهداشت مواد غذایی،دانشگاه ارومیه،ارومیه،ایران

چکیده

شیرمملو از پروتئین، چربی وانواع ویتامین هامی باشد. مصرف شیر و فرآورده های آن در جهان به سرعت رو به افزایش است. به همین جهت بحث نگه داری شیر از اهمیت بالایی برخوردار بوده و تاکنون روشهای متفاوتی برای آن پیشنهاد شده است. درسالهای اخیر با توجهبه پیشرفت چشمگیر در صنایع لبنی محققان به دنبال روش هایی یرای نگه داری هستند که در آن از جهت ارگانولپتیکی تغییری در محصول صورت نگیرد. یکی از روشهای مهم در این زمینه استفاده از گازCO2 در شیر است. به همین جهت در این مطالعه بررسی اثر این گاز به صورت عادی و فشردهHPCD در شیر و همچنین تاثیر آن در روند انعقاد پنیرمورد توجه قرار گرفته است. مطالعه حاضر نشان می دهد که افزودن CO2 رشد باکتری های سرماگرا را مهار می نماید و موجب افزایش ماندگاری شیر خام و پاستوریزه می شود و اثر تخریبی روی کیفیت بیوشیمیایی شیر ندارد و در صورت استفاده از CO2 در شیر خام، پروتئولیز و لیپولیز در طی 18 روز نگهداری در دمای یخچالی کاهش می یابد. افزودنCO 2برای سالم سازی شیر مورد استفاده در پنیرسازی موجب بهبود خصوصیات انعقاد رنت شده و تاثیر نامطلوبی روی خصوصیات شیمیایی و حسی پنیر ندارد.

کلیدواژه ها

پنیر، شیر، گازCO2/ نگهداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.