ویژگی های بافتی سوسیس تخمیری تهیه شده از ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio) تلقیح شده با کشت آغازگر ترکیبی حاویPediococcus pentosaceus و Lactobacillus plantarum

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: بیست و دومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI22_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 618
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه یزدان پرست

دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سیدعلی جعفرپور

استادیار گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

رضا صفری

کارشناس ارشد پژوهشکده اکولوژی خزر ساری

عاطفه علی نژاد

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر تلقیح کشت ترکیبی دوگونه باکتری لاکتیک اسید LactobacillusPediococcus pentosaceus و plantarum بر ویژگی های بافتی سوسیس تخمیری تهیه شده از ماهی کپورمعمولی بود. به منظور تولید سوسیس تخمیری از کپور معمولی، گوشت چرخ شده ی ماهی به طور یکنواختی با نمک٪3 ) و گلوکز ( 3٪) و )log CFU/g 6 ترکیبی از باکتری های فوق الذکر مخلوط شده و به مدت 48 ساعت درانکوباتور در دمای 35 درجه سانتی گراد قرار گرفت تا تخمیر صورت گیرد. پارامتر های مختلف بافت از جمله، سختی 1، قابلیت جوندگی 2، پیوستگی 3، چسبندگی 4 کش سانی 5 ، در فاصله ی زمانی 0 و 48 ساعت اندازه گیری شداساس نتایج بدست آمده، با پیشرفت تخمیر و به عبارتی کاهش میزانpHمیزان سختی، روند افزایشی را نشان داده که به دنبال آن منجر به کاهش دو پارامتر بهم پیوستگی و چسبندگی نیز گردید. اما در خصوص دو پارامتر قابلیت جویدن و میزان کشسانی هیچ تفاوت معنی داری بین نمونه های شاهد و تلقیح شده با کشت ترکیبی مشاهده نشد.

کلیدواژه ها

تلقیح، سوسیس تخمیری، کشت ترکیبی، کپور معمولی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.