بررسی میزان آفلاتوکسین M1 به روش ELISA در شیر پاستوریزه مصرفی شهر تبریز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: بیست و دومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI22_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 684
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید خلیل زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه

حسین شیخلویی

استادیار گروه مهندسی صنایع غذایی و شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه

سامان مهدوی

استادیار گروه زیست شناسی_سلولی مولکولی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه

چکیده

آفلاتوکسین ها متابولیت های سمی قارچ ها ( مایکوتوکسین ها)هستند که توسط گونه های آسپرژیلوس تولید میشوند که در پی مصرف آفلاتوکسینB1 توسط دام های شیری،آفلاتوکسینM1 AFM1 از راه شیر و لبنیات به انسان منتقل میشوند و به دلیل اثرات سرطان زایی و کاهش رشد به طور بالقوه برای سلامتی انسان مخاطره آمیز می باشد.هدف از این مطالعه تعیین میزان آفلاتوکسینM1در شیرهای پاستوریزه مصرفی در سطح شهر تبریزدر طی دو هفته پایانی خرداد ماه 93 بود.در این پژوهش به طور تصادفی 40 نمونه شیر پاستوریزه از سوپرمارکت های شهر تبریز جمع آوری و پس از سانتریوفوژ کردن،چربی روئی آن برداشته ومایع زیرین فاقد چربی به روش الیزاELISA رقابتی از نظر آفلاتوکسینM1 مورد سنجش قرار گرفتند. نتایج این تحقیق نشان داد که 33 نمونه( 82,5 %) از کل نمونه ها به آفلاتوکسین M1 آلوده و 7 نمونه( 17,5 %) فاقد آفلاتوکسین بودند،همچنین در 24 نمونه %72,72 ) مورد آزمایش مقدار آفلاتوکسین در حد استاندارد و در 9 نمونه ( 27,28 %) مقدار آفلاتوکسین از حد مجاز استاندارد )اروپا50ng/L بالاتر بود.چون مصرف کننده اصلی شیر نوزادان و کودکان هستند لذا ارائه راه کارهایی جهت کنترل و کاهش این ماده سمی الزامی است.

کلیدواژه ها

آفلاتوکسینM1/شیر ، الیزا، تبریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.