رتبه بندی عوامل موثر بر پذیرش تدارکات الکترونیکی در سازمان به روش آماری و تکنیک فرایند تحلیل سلسله مراتبی بررسی موردی شرکت راه آهن ج.ا.ا.
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: فصلنامه تخصصی رشد فناوری، دوره: 9، شماره: 36
- کد COI اختصاصی: JR_TD-9-36_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1066
نویسندگان
کارشناس ارشد فناوری اطلاعات دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
عضو هیات علمی گروه کامپیوتر و فناوری اطلاعات دان شگاه پیام نور
عضو هیات علمی گروه فناوری های نوین دانشگاه تهران، ایران
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران، ایران
کارشناس ارشد مدیریت اجرایی مدرس دانشگاه پیام نور
چکیده
هدف از تهیه این مقاله، رتبه بندی و تعیین درجه اهمیت عوامل موثر بر پیاده سازی تدارکات الکترونیک در سازمان ها (بررسی موردی راه آهن ج.ا.ا) به دو روش تجزیه و تحلیل متفاوت می باشد. برای رتبه بندی از روش آماری آزمون فریدمن و آزمون کروسکال- والیس (آزمون H) و همچنین از تکنیک فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) استفاده شده است. دو نوع پرسشنامه لیکرت و AHP در این تحقیق طراحی گردیده است، پرسشنامه لیکرت توسط ۹۷ نفر از کارشناسان، مدیران و مدیران ارشد شرکت راه آهن که حدود %۷۰ آنها دارای مدرک تحصیلی لیسانس و حدود ۱۹ % دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس هستند، تکمیل شده است. نتایج روشآماری حاکی از این است که عامل «سازمان » با درجه ۴/۰۵۸۵ « فناوری » با درجه ۷۸۰۷ / ۳ و «محیط » با درجه ۶۹۶۸ / ۳ ، سه اولویت اول در بین عوامل موثر در پذیرش تدارکات الکترونیکی در شرکت راه آهن ج.ا.ا می باشند. پرسشنامه AHP توسط ۲۴ نفر از مدیران و مدیران ارشد شرکت راه آهن تکمیل گردیده است که در تحلیل سلسله مراتبی (AHP) نیز «سازمان « ،» فناوری » و «محیط » به ترتیب با ۳۸۹ / ۰ ، ۳۷۸ / ۰ و ۲۳۳ / ۰ رتب ههای اول تا سوم از بین عوامل موثر در پذیرش تدارکات الکترونیکی در شرکت راه آهن ج.ا.ا را دارند. بنابراین نتایج هر دو روش به کار رفته در این تحقیق یکسان و حاکی از این است که موثرترین فاکتور در پذیرش تدارکات الکترونیکی در شرکت راه آهن ج.ا.ا عامل سازمان است و فناوری و محیط در اولویت دوم و سوم قرار دارند.کلیدواژه ها
تدارکات الکترونیک، تجارت الکترونیک، فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)، چارچوب TOE، شرکت راه آهن ج.ا.امقالات مرتبط جدید
- عوامل تاثیرگذار بر خرید ناگهانی و راهکارهای افزایش آن در خرده فروشی
- نقش رسانه های اجتماعی بر صادرات بخش خصوصی
- الگوریتم ژنتیک یکپارچه و رویکردیادگیری عمیق برای تشخیص و طبقه بندی موثر حملات سایبری در محیط های صنعتی اینترنت اشیا (IIoT)
- بررسی فرآیند مدیریت دانش در رابطه با هم افزایی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و تاثیرگذاری این رابطه بر مدیریت دانش
- تاثیر مدیریت آموزشی بر خلاقیت دانش آموزان در محیط های یادگیری مجازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.