تأثیر پمپهای گردشی بر کاهش و تنظیم قطر برج و بازیافت انرژی در فرآیند تقطیر مطالعه ی موردی: برج تقطیر اتمسفریک پالایشگاه جدید ایران

سال انتشار: 1383
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,057

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NICEC09_209

تاریخ نمایه سازی: 14 فروردین 1386

چکیده مقاله:

در برج های تقطیر با خارج کردن جریان مایع داغ از یک سینی مشخص و سردکردن آن تا دمای مناسب و برگرداندن به چند سینی بالاتر، مقدار بخار داخل برج و به تبع آن قطر برج کاهش یافته و تنظیم می‌شود. این تکنیک پمپ گردشی (PumpAraund) نام دارد. پمپ های گردشی به عنوان یک کندانسور میانی عمل می کنند و در حین عمل سرد کردن جریان مایع گرم، مقداری انرژی بازیافت می کند که از این انرژی در پیش گرم کردن خوراک استفاده می‌شود. البته با توجه به عملکرد مشترک برخی واحدهای پالایشگاهی، از این انرژی می‌توان در موارد دیگر نیز استفاده کرد. در این مقاله به منظور بررسی تأثیر پمپ های گردشی بر کاهش و تنظیم قطر در یک برج تقطیر اتمسفریک خاص (برج تقطیر اتمسفریک پالایشگاه جدید ایران)، پس از شبیه سازی، محاسبه‌ی قطر در چهار قسمت برج برای سه نوع سینی دریچه‌ای، غربالی و فنجانی و یک نوع پرکن خاص، در دو حالت خاموش و روشن بودن پمپ های گردشی، توسط نرم افزار Hysys انجام و نتایج حاصل با محاسبات دستی، که برای سینی غربالی صورت گرفته است، مقایسه شده‌اند که در نتیجه، به لحاظ فنی، سینی دریچه‌ای با قطر 20/33ft مناسب تشخیص داده شد. تأثیر پمپ های گردشی در بازیافت انرژی و کاهش هزینه در یک برج تقطیر با شبیه سازی پمپ های گردشی و استخراج بارهای حرارتی آنها از نر م افزار Hysys و نیز طراحی میعان کننده بالاسری از نوع خنک کننده هوایی (Air Cooler) بررسی شد که در نهایت، در حالت خاموش بودن پمپهای گردشی ظرفیت حرارتی، سطح کل، تعداد کل لوله ها و توان فن میعان کننده‌ی بالاسری به ترتیب (فرمول) و در حالت روشن بودن پمپ های گردشی با ظرفیت (فرمول) ، پارامترهای ذکر شده برای میعان کننده بالاسری به ترتیب (فرمول) به دست آمدند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

سعید مقصودی

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه علم و صنعت ایران

احمد رحمانی

کارشناس ارشد مهندسی شیمی گروه مهندسی شیمی دانشکده مهندسی دانشگاه ف

بهنام ساعی

کارشناس ارشد مهندسی شیمی مخازن هیدروکربوری دانشکده مهندسی شیمی تب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دکتر سعید مقصودی، «تصاویر و جداول درس طراحی دستگاه‌های تبادل ...
  • Robert E. Treybal, ،*Mass Transfer Operation', Third Edition, 1990. ...
  • Jean Pierre Wauquier, *Separation Process?, Editon Techinp, Paris, vol 2, ...
  • Ernest E. Ludvig, "Applied Process Design for Chemical and Petrochemicl ...
  • نمایش کامل مراجع