بررسی نقش معماری و طراحی شهری درونگرا در کاهش مصرف انرزی از منظر توسعه پایدار با تأکید بر اقلیم گرم و خشک (نمونه موردی: شهر یزد)
محل انتشار: اولین کنفرانس معماری و فضاهای شهری پایدار
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 893
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ASUSC01_515
تاریخ نمایه سازی: 5 مهر 1393
چکیده مقاله:
در دنیای امروز، افزایش روزافزون جمعیت، رشد بی سابقه ی شهرنشینی و کمبود منابع تجدید پذیر راهی را برای م عماران و شهرسازان باقی نمی گذارد جز اینکه برای توسعه های آتی در راستای توسعه ی پایدار قدم بردارند. موارد پیش گفته در شهرهای مناطق کویری که منابع طبیعی محدودترند، بیش از پیش ضرورت توجه به توسعه پایدار را نمایان می سازد. در این پژوهش برآنیم تا در دو سطح خرد و کلان، یعنی معماری و طراحی شهری، نقش درونگرایی را در صرفه جویی در مصرف انرژی با تأکید بر ا قلیم گرم و خشک از منظر توسعه پایدار مورد بررسی قرار دهیم. با کمی کنکاش در شاخصهای سازنده ابنیه و شهرهای اقلیم گرم و شک در می یابیم که درونگرایی از شاخص های اصلی معماری و طراحی شهری در این اقلیم است. اگر از دریجه توسعه پایدار به این موضوع بنگریم، در نهایت می توانیم دو الگوی حیاط مرکزی و الگوی شهر فشرده را تمیز دهیم. در این دیدگاه نخست به الگوی حیاط مرکزی در خانه های درونگرا و سپس به الگوی شهر فشرده در مقیاس شهر در این مناطق می پردازیم. روش تحقیق در این مطالعه توصیفی تحلیلی بوده به اینصورت که از شیوه های مرور متن در بستر مطالعات کتابخانه ای استفاده شده است. در نهایت به این ن تیجه می رسیم که هر دو الگو در دستیابی به مؤلفه کاهش مصرف انرژی که یکی از اصول توستعه پایدار است مشترک هستند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
احسان اصلانی
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات سیرجان
مسلم زارع رئیس آبادی
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
علی محمد انصاری صدرآبادی
دانشجوی کارشناسی ارشد مرمت و احیای بناها و بافتهای تاریخی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :