بررسی تاثیر حالات بیوریتمیک (Biorhythm Cycle) سرمایه گذاران بر ترکیب پرتفوی آنان در بورس اوراق بهادار تهران
محل انتشار: ششمین کنفرانس توسعه نظام تامین مالی در ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,026
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IRFINANCE06_118
تاریخ نمایه سازی: 27 شهریور 1393
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر تلاش جهت بررسی تاثیر سیکل های بیوریتمیک سرمایه گذارن بر ترکیب پرتفوی (سبد سرمایه گذاری) آنان در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. حالات متفاوت سرمایه گذاران در برهه های زمانی مختلف، ترکیب پرتفوی آنان را از منظر تعداد، نوع چینش، و میزان تغییرات در پیوستار زمان متاثر می سازد. در این پژوهش منحنی های بیوریتمیک که حالات افراد (سرمایه گذاران) را از سه جنبه احساسی، ذهنی و فیزیکی مورد تحلیل قرار می دهد، به عنوان متغیر مستقل، و ترکیب پرتفوی سرمایه گذاران به عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شده است. از نظر نگارندگان به دلیل اهمیت ادراکات درونی سرمایه گذاران و یافته های علم بیوریتم به عنوان پشتوانه علمی این ادراکات روانشناختی، لازم است تاثیر این سیکل ها بر ترکیب سبد سرمایه گذاران مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد. با توجه به اینکه لازمه شناخت مدل های رفتاری سرمایه گذاران در تصیمیم گیری های آن ها، آگاهی از فاکتورهای روانشناختی و تاثیرات این عوامل بر رفتار و نحوه عملکرد آن ها می باشد، لازم است پژوهشگران به این حوزه توجه ویژه ای را اختصاص دهند، چرا که شناخت از سیستم های رفتاری سرمایه گذاران و سوگیری های رفتاری آنان، موجبات رشد و توسعه بازار سرمایه به عنوان یکی از ارکان اقتصاد کشور را، فراهم می آورد. در این پژوهش جهت جمع آوری داده ها از ابزار پرسشنامه و مصاحبه استفاده گردیده است. روش تحقیق در این پژوهش از نظر ماهیت توصیفی-پیمایشی، و از نظر هدف کاربردی می باشد. براساس یافته های تحقیق مشخص گردید که عوامل بیوریتمیک بر ترکیب پرتفوی سرمایه گذاران در بورس ارواق بهادار تاثیرگذار بوده و بیشترین تاثیر را به ترتیب سیکل ذهنی، سیکل احساسی و سیکل جسمی دارا بوده است. ضمنا مشخص گردید هر چه سن و تجربه سرمایه گذاران افزایش می یابد میزان تغییرات در پرتفوی آنان کاهش خواهد یافت، و همچنین سرمایه گذارانی که دارای مدارک عالی بوده اند، بیشترین تغییر را در ترکیب پرتفوی خود از طریق تاثیرات سیکل ذهنی خود تجربه نموده اند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمیدرضا وکیلی فرد
عضو هیات علمی و مدیر گروه حسابداری واحد علوم و تحقیقات تهران دانشگاه آزاد اسلامی و عضو انجمن حسابداران ایران
عبدالمجید دهقان
دانشجوی دکتری مدیریت مالی واحد علوم و تحقیقات تهران دانشگاه آزاد اسلامی و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و انجمن متخصصین ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :