مهندسی نظام تأمین مالی اسلامی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس توسعه نظام تامین مالی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IRFINANCE06_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 801
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد واعظ برازنی

دانشگاه اصفهان، گروه علوم اداری و اقتصاد، استادیار استادیار گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان

رحیم دلالی اصفهانی

دانشگاه اصفهان، گروه علوم اداری و اقتصاد، دانشیار دانشیار گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان

مسلم آل بوسویلم

دانشگاه اصفهان، گروه علوم اداری و اقتصاد، کارشناسی ارشد دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد دانشگاه اصفهان

چکیده

در سالهای اخیر موضوع چیدمان و ارتباط سازمان یافته نهادها و ابزارهای مالی به صورت یک کل از اهمیت فراوا نی برخوردار شده است . موضوعی که دراین « مهندسی مالی » منسجم تحت عنوان خصوص پرداختن به آن ضروری می نماید این است، که آیا م ی توان درذیل الگوی سرمشق 4، برگرفته از تعالیم دین اسلام، اقدام به ارائه مهندسی نظام تأمین مالی نمود؟ این مقاله در چارچوب یک روش استدلالی ، ضمن ارائه چهار ضابطه اساسی برای تأمین مشروعیت دارد . ضوابط مبنایی مورد توجه « مهندسی مالی اسلامی » نهادها، قراردادها وابزارهای مالی، سعی درارائه دراین زمینه عبارتند از : 1- نفی اکل مال به باطل 2- نفی ضرر 3- نفی غرر 4- نفی ربا . درادامه با طراحی یک مدل، نحوه کارکرد ابزارهای تأمین مالی رایج، اشکالات وارد براین ابزارها از سوی شریعت اسلام (برپایه 4 ضابطه اساسی ) و ابزارهای جایگزین اسلامی، دراین چارچوب بررسی وآثار این مورد تجزیه وتحلیل قرار م یگیرد. « ثبات مالی » مهندسی مالی درزمینهG21, G32, P34 :JEL طبقه بندی

کلیدواژه ها

مهندسی نظام تأمین مالی اسلامی – ثبات مالی – ابزارهای تأمین مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.