سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

جایگاه نمای سبز در منظر شهری پایدار

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,685

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ARCHCONF01_277

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله جایگاه نمای سبز در منظر شهری پایدار

در تعریف، ساختمان پایدار، ساختمانی است که کمترین ناسازگاری و مغایرت را با محیط طبیعی پیرامون خود، منطقه و جهان دارد و بر پایه مسائل زیست محیطی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی شکل گرفته است. بر این اساس هر یک از بخشهای یک بنا بایستی در برگیرنده اهداف معماری پایدار باشند. در این میان نما و مصالح آن از اهمیت ویژهای برخوردارند، چرا که نمای بدنه های شهری، بعنوان بخش سازندهای از سیمای شهر، محصور کننده فضاهای شهری است و بایستی بتواند با ایجاد تنوع، در عین هماهنگی، محیطی دلپذیر را برای شهروندان فراهم نماید. در نماسازی خارجی علاوه بر زیبایی و مفاهیم ویژه آن، عواملی چون مسائل فنی و پایداری، مسائل زیست محیطی، اقتصادی و فرهنگی نیز از اهمیت و جایگاهی خاص برخوردارند و تأثیر به سزایی در میزان مطلوب بودن و ارتقای کیفیت بصری و فنی سیمای شهری خواهد داشت. در این مقاله، دیوار سبز و یا دیوار زنده به عنوان نمونه هایی از نمای سبز، از طریق مقایسه با معیارهای مصالح نوین و امروزی، مورد بررسی قرار می گیرد. نمای سبز با کارکردی چندگانه، می تواند در بازگرداندن محیط طبیعت به هسته زندگی شهروندان هم به لحاظ زیبایی شناسی و هم از نظر ارتباط ادراکی تأثیر بسزایی داشته باشد. نمای سبز به عنوان بخشی از فضای سبز شهری، از جنبه های اقلیمی - محیطی، کیفیت منظر شهری و کیفیت زیستی شهروندان مورد نقد و تحلیل قرار می گیرد. برای دستیابی به این مهم، از روش مطالعه کتابخانه ای و بررسی و تحلیل نمونه های اجرایی و میدانی بهره برده می شود. در نهایت، ضرورت ها و تأثیرات ایجاد نمای سبز جمع بندی می گردد تا بتوان کارکردهای ویژه زیبایی شناسی، زیست محیطی و فنی آن را به لحاظ کاربردی مورد تأمل و توجه قرار داد.

کلیدواژه های جایگاه نمای سبز در منظر شهری پایدار:

نویسندگان مقاله جایگاه نمای سبز در منظر شهری پایدار

سلما حائری

کارشناسی ارشد معماری، هیات علمی مربی موسسه آموزش عالی آپادانا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
قیابکلو، زهرا، 1392، "مبانی فیزیک ساختمان4"، تهران، انتشارات جهاد دانشگاهی. ...
غفارزاده وجدانی، مهرنوش، 1392، "فضای سبز عمودی"، معماری و فرهنگ، ...
مجدآبادی، حبیبه، 1387، " سطوح زنده"، معمار، شماره 53، بهمن ...
ارمغان، مهتاب، ثروت جو، حمید، 1390، "سطوح زنده، عنصری پایدار ...
دستورالعمل کاربردی اجرای دیوار سبز، حوزه معاونت خدمات شهری، سازمان ...
کنفرانس ملی معماری و منظر شهری بایدار فروردین ماه 1393 ...
کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پا‌یدار فروردین ماه 1393 ... [مقاله کنفرانسی]
کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پا‌یدار فروردین ماه 1393 ... [مقاله کنفرانسی]
Jodidio, Philip, "Green, Architecture Now!" , Italy, Taschen, 20 10. ...
"Green Wall", en. wikipedia.org, https ://en _ wikipedia _ O ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "جایگاه نمای سبز در منظر شهری پایدار" توسط سلما حائری، کارشناسی ارشد معماری، هیات علمی مربی موسسه آموزش عالی آپادانا نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مصالح نما، دیوار سبز، طبیعت، فضای شهری، اقلیم هستند. این مقاله در تاریخ 14 شهریور 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1685 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در تعریف، ساختمان پایدار، ساختمانی است که کمترین ناسازگاری و مغایرت را با محیط طبیعی پیرامون خود، منطقه و جهان دارد و بر پایه مسائل زیست محیطی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی شکل گرفته است. بر این اساس هر یک از بخشهای یک بنا بایستی در برگیرنده اهداف معماری پایدار باشند. در این میان نما و مصالح آن از اهمیت ویژهای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله جایگاه نمای سبز در منظر شهری پایدار با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.