سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

جایگاه فرهنگ و معماری سنتی در معماری پایدار

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 916

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ARCHCONF01_204

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله جایگاه فرهنگ و معماری سنتی در معماری پایدار

بحث توسعه پایدار شهری از جمله مباحثی است که در چند سال اخیر بسیار مطرح شده است. در این راستا مفهوم پایداری در حوزه معماری و شهرسازی از اهمیت و اولویت زیادی برخوردار شده است. مفهوم توسعه پایدار در سه حوزه ی توسعه اجتماعی، توسعه اقتصادی و توسعه محیط زیست، طبقه بندی میشود. با الهام از آموزه های گرانبهایی که درتاریخ کهن معماری و شهرسازی ایران وجود دارد و با توجه به اینکه بسیاری ازمفاهیم توسعه پایدار در معماری، شهرسازی و سیمای شهرهای سنتی ایران نهفته است، می توان مفهوم پایداری را با رویکرد احیای ارزش های کهن معماری، شهرسازی و منظر شهرهای سنتی ایران بررسی نمود. توسعه پایدار شهری در اساس یک موقعیت ثابت نیست، بلکه فرآیندی مستمر از دگرگونی به سوی انطباق و سازگاری است که در آن از یک سو به گسترش رفاه اقتصادی و اجتماعی نسل های کنونی و آینده توجه دارد و از سوی دیگر به حفاظت ازمحیط زیست می اندیشد. دستیابی به مفاهیم و ویژگیهای مشترک و نیز نتایج و راهبردهای نظری که ریشه در ارزش های پایدار و کهن معماری، شهرسازی و منظر شهرهای سنتی ایران داشته و بازشناسی مفاهیم و ویژگیهای پایدار و کهن شهرسازی و سیمای شهرهای سنتی ایران عناوین مهمی است که در این پروهش بدان پرداخته شده است. این مقاله پس از تبیین مفاهیم اساسی در ارتباط با توسعه پایدار، شهرسازی پایدار و تعاریف بنیادین در زمینه منظر شهری از تجربیات نوین علمی جهان در مقوله توسعه پایدار، شهرسازی و سیمای شهری پایدار بهره برده است.

کلیدواژه های جایگاه فرهنگ و معماری سنتی در معماری پایدار:

نویسندگان مقاله جایگاه فرهنگ و معماری سنتی در معماری پایدار

سیدعلی معراجی چوکامی

کارشناس ارشد فرهنگ و زبان

سهیل رجبی قیداری

دانشجوی معماری سنتی

کامیاب قویدل

دانشجوی معماری سنتی

ناصر اورنگ

دانشجوی نقشه کشی معماری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
اردلان، نادر - لاله، بختیار، حس وحدت، ترجمه ی حمید ...
بحرینی سیدحسین، ,مکنون رضا، توسعه شهری پایدار از فکر تا ...
بانی مسعود، امیر، معماری معاصر ایران، هنر معماری قرن _ ...
پوپ، پرفسور آرتور اپهام، معماری ایران، ترجمه ی کرامت الله ...
کیانی، محمد یوسف، تاریخ هنر معماری ایران در دوره اسلامی، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "جایگاه فرهنگ و معماری سنتی در معماری پایدار" توسط سیدعلی معراجی چوکامی، کارشناس ارشد فرهنگ و زبان؛ سهیل رجبی قیداری، دانشجوی معماری سنتی؛ کامیاب قویدل، دانشجوی معماری سنتی؛ ناصر اورنگ، دانشجوی نقشه کشی معماری نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله توسعه پایدار، معماری سنتی ایران، محیط زیست، اقلیم هستند. این مقاله در تاریخ 14 شهریور 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 916 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بحث توسعه پایدار شهری از جمله مباحثی است که در چند سال اخیر بسیار مطرح شده است. در این راستا مفهوم پایداری در حوزه معماری و شهرسازی از اهمیت و اولویت زیادی برخوردار شده است. مفهوم توسعه پایدار در سه حوزه ی توسعه اجتماعی، توسعه اقتصادی و توسعه محیط زیست، طبقه بندی میشود. با الهام از آموزه های گرانبهایی که ... . برای دانلود فایل کامل مقاله جایگاه فرهنگ و معماری سنتی در معماری پایدار با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.