بررسی اثر مورفین روی بقاء و آپوپتوز رده سلولی PC12 درحضور غلظت های مختلف یون کلسیم خارج سلولی
محل انتشار: همایش علمی سالانه دانشگاه رازی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 694
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RAZICONF01_264
تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393
چکیده مقاله:
در این مطالعه، اثر غلظت های مختلف مورفین و یون کلسیم خارج سلولی روی بقاء و آپوپتوز رده سلولی PC12، در آزمایشگاه تکوین دانشگاه رازی در سال 1388 مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، سلول های PC12 در محیط کشت RPMI1640 حاوی 10% سرم جنین گاو و غلظت های 1 و 100 میکرومولار مورفین همراه با غلظت های 0/7، 0/6، 0/5، 0/4، 0/3، 0/2 و 0/0 میلی مولار یون کلسیم خارج سلولی به مدت 6، 12 و 24 ساعت کشت داده شدند. میزان بقای سلول ها توسط روش رنگ آمیزی حیاتی نوترال رد مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتایج، کمترین میزان بقای سلول های PC12، مربوط به غلظت 100 میکرومولار مورفین همراه با بالاترین غلظت یون کلسیم خارج سلولی یعنی 0/7 میلی مولار در زمان 24 ساعت و به مقدار 72/85% بود (0/05>P). بررسی تغییر در میزان آپوپتوز توسط رنگ آمیزی هسته ای بیس بنزآمید و پروپدیوم یدید و میکروسکوپ فلورسنس، بالاترین درصد سلول های آپوپتوزی را در حضور غلظت 100 میکرومولار مورفین و 0/7 میلی مولار یون کلسیم خارج سلولی در زمان 24 ساعت رابه میزان 31/57% نشان داد (0/05>P).
نویسندگان
آرزو ربزیا
کارشناس ارشد بیولوژی سلولی - مولکولی دانشکده علوم دانشگاه رازی
مهری آزادبخت
استادیار گروه بیولوژی دانشکده علوم دانشگاه رازی
علی بیدمشکی پور
دانشیار گروه بیولوژی دانشکده علوم دانشگاه رازی
حسن اکرمی
استادیار گروه بیولوژی دانشکده علوم دانشگاه رازی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :