کنترل تلفیقی علف های هرز مهم نخلستان خرما در استان خوزستان

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,045

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_219

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

علف های هرز با تراکم زیاد در نخلستان ها و کانال های آبرسانی خسارت قابل توجهی را به محصول خرما وارد می سازند. به منظور کنترل علف های هرز نخلستان خرما آزمایشی در قالب بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار و 7 تیمار از سال 91-1389 در یکی از نخلستان های روستای بیوض که آلودگی شدید به علف های هرز داشت، اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد (بدون کنترل علف هرز)، شخم، کشت بذر یونجه، کشت بذر سورگوم، مالچ پاشی با برگ نخل خرما، سمپاشی با علفکش گلایفوسیت (رانداپ) و شخم + سمپاشی با علفکش گلایفوسیت بودند. نتایج نشان داد که تعداد علف های هرز در کلیه تیمارها به طور معنی داری نسبت به شاهد کاهش داشت. تیمارهای شخم + سمپاشی با علفکش گلایفوسیت، سمپاشی با علفکش گلایفوسیت، کاشت یونجه و سورگوم با 87%، 71%، 5/52% و 8/51% راندمان اثر به ترتیب بیشترین اثر را در کاهش صفات زیست توده و 78%، 72%، 68% و 6/65% در کاهش ارتفاع علف های هرز نسبت به شاهد نشان دادند. کمترین تأثیر را تیمارهای مالچ برگ نخل خرما و شخم به ترتیب با 38% و 24% کاهش در صفات ارتفاع و زیست توده (نسبت به شاهد) دربر داشتند. تیمار کاشت یونجه نسبت به تیمار کاشت سورگوم باعث کاهش بیشتری در صفت ارتفاع علف هرز گردید. میانگین تأثیر تیمارهای آزمایش بر درصد کاهش وزن و ارتفاع علف های هرز نشان داد که بیشترین تأثیر را تیمار شخم + استفاده از علفکش گلایفوسیت (نسبت به شاهد) داشت. در حالی که کمترین تأثیر را تیمار شخم (نسبت به شاهد) در بر داشت.

نویسندگان

مجید امانی

دانشجوی دکترا دانشگاه ارمنستان و عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری کشور

عبدالامیر راهنما

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری کشور

مسعود لطیفیان

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری کشور

عباس آبیین

کارشناس ارشد موسسه تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری کشور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • امانی، م. 1389. گزارش نهایی بررسی روش‌های کنترل غیرشیمیایی عف‌های‌هرز ...
  • شهریور ماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران ...
  • Bryson. C. T, and R. Carter. 1993. Cogongrass, Imperata cylindrica, ...
  • Chikoye, D., and S. Ogunyemi. 2005. Integrated Managmwnt of cogongrass ...
  • نمایش کامل مراجع