مطالعه عوامل تأثیرگذار بر پذیرش بیمه محصولات کشاورزی به روش مدل لاجیت در استان زنجان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCNCA02_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 595
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اصغر اصحابی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، گروه مدیریت، قزوین، ایران.

احمد نقیلو

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، گروه مدیریت، زنجان، ایران.

مهدی مهرپویان

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ، گروه مدیریت، ، ایران

چکیده

این مطالعه موردی در سطح جامعه آماری کشاورزان گندم کار شهرستان ایجرود در طی سال 1391 انجام گرفت. به همین منظور جمع آوری داده های مقطعی، به روش پیمایشی، مصاحبه با غله کاران و تکمیل پرسش نامه انجام گردید. در این تحقیق برای تعیین حجم نمونه از روش نمونه گیری مقدماتی استفاده شد و 10 پرسش نامه به طور مقدماتی تکمیل گردید که با ضریب 95% و دقت احتمالی مطلوب 20 %، حجم نمونه لازم 39 نمونه برآورد شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از رگرسیون لجستیک مدل لاجیت استفاده گردید. نتایج تجزیه و تحلیل ها نشان داد که داشتن کشت آبی، عملکرد بالای محصول در هکتار، کل سطح زمین تحت تملک، شغل غیر از کشاورزی و درآمد کشاورز بر پذیرش بیمه توسط زارع مؤثرند. سن کشاورز، دریافت تسهیلات بانکی و تحصیلات اثر مثبتی بر پذیرش بیمه داشته اند اما این اثر معنی دار نبوده است. سطوح پایین وخرده پا بودنتمایل به بیمه را کاهش داده است لذا با توجه به اینکه اکثر افراد جامعه آماری مورد مطالعه دارای سطح زیر کشت پایینی بوده اند و نیز نظر به رابطه مثبت و معنی دار سطح زیر کشت گندم با کشش تقاضای بیمه، از این رو باید کشاورزان را تشویق به عضویت در تشکل هایی چون تعاونی های کشاورزان کرد تا اراضی یک پارچه و وسیع تری با مدیریت بهتر ایجاد گردد. همچنین با توجه به این که اکثر بهره برداران مورد مطالعه در این تحقیق از عملکرد صندوق بیمه ناراضی بوده اند توصیه می گردد برای پذیرش بیشتر بیمه توسط گندم کاران به سیاستهای بیمه ای نظیر تنوع پوشش بیمه ای، متناسب و عادلانه بودن حق بیمه و پرداخت غرامت کافی و به موقع به گندم کاران بیمه گذار خسارت دیده در منطقه بیشتر توجه شود.

کلیدواژه ها

استان زنجان، پذیرش بیمه، گندم، لاجیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.