سنجش تأثیرات کارآفرینانه فناوری نوین اینترنتی از اشیاء بر تجارت هوشمند با تأکید بر رایانش ابری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، کارآفرینی و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: EME02_439
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 937
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد قیصری

کارشناس ارشد فناوری اطلاعات دانشگاه پیام نور

ساره حسینی

کارشناس ارشد مدیریت اجرایی، سازمان گمرک ایران

داود وحدت

عضو هیات علمی گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه پیام نور

چکیده

فناوری اینترنتی از اشیاء، شبکه ای اطلاعاتی از اشیاء هوشمند ایجاد نموده که در آن تمام اشیاء دنیای فیزیکی بهم مرتبطند. این فناوری با استفاده از ابزارهای اطلاعاتی، تجهیزات هوشمندساز (نظیر ردفاشگر، شبکه های حسگر بیسیم و غیره)، میان افزارها، بسترهای نرمافزاری تحت وب، و با تکیه بر رایانش ابری، موجب پیشرفت عملیاتی و استراتژیکی در ارتباطات و هماهنگی در فعالیتهای تجاری و توسعه کارآفرینی در حوزه های گوناگون شده است. یکی از مزایای این فناوری نوین تسهیل مبادله اطلاعات میان اشیاء در شبکه های تجاری و فرایندهای کسب و کار میباشد. در این مقاله سعی شده تا تأثیر فناوری اینترنتی از اشیاء با یک دیدگاه ابر محور بر تجارت هوشمند مورد بررسی قرار گیرد. بدین منظور فرآیندهای کسب و کار به عنوان متغیرهای وابسته، و اینترنتی از اشیاء به عنوان متغیر مستقل تعیین گردید و پرسشنامه ای جهت گردآوری داده ها از خبرگان فناوری اطلاعات و تجارت تهیه و فرضیات تحقیق مورد آزمون قرار گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان میدهند که رایانش ابری با پوشش فناوری اینترنتی از اشیاء، بر توسعه کارآفرینانه فرآیندهای تجاری تأثیر مثبت داشته و موجب تسهیل عملکردهای پیشبینی و برنامه ریزی، تهیه و تأمین منابع و پشتیبانی میگردند. همچنین این فناوری باعث میشود تا مشتریان در عرصه های تجاری، زمان و هزینه کمتری را صرف خرید کالاها نمایند و الگوهای رفتاری خریدشان دچار تغییرات قابل توجهی گردد.

کلیدواژه ها

اینترنتی از اشیاء، تجارت هوشمند، رایانش ابری، اشیاء هوشمند، شبکه حسگر بیسیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.