بکارگیری طراحی برای شش سیگما برای بهینه سازی پارامترهای اختلاط بلوک بتىی سبک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: IIEC10_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 786
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدصالح اولیا

دانشیار، دانشگاه یزد

فرزانه شاکوهی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه یزد

یحیی زارع مهرجردی

استادیار، دانشگاه یزد

محمدصابر فلاح نژاد

استادیار، دانشگاه یزد

چکیده

اغلب شرکت ها تنها پنج درصد بودجه شان را در طراحی خرج می کنند، در حالی که طراحی با هفتاد درصد از هزینه های تولید و هشتاد درصد از مشکلات کیفیتی مرتبط می شود. از همین رو طراحی مناسب در اولین بار یک نیاز حیاتی و مقرون به صرفه است. نتایج کتابخانه ای بررسی شده نشان داد که طراحی برای شش سیگما یک رویکرد قوی برای طراحی و توسعه محصولات و خدمات بشمار می رود؛ در این راستا، در تحقیق حاضر قصد داریم، روشی عمومی را برای طراحی محصول با استفاده از طراحی برای شش سیگما ارائه دهیم. با این ترتیب که ابتداد با لحاظ کردن نظرات کارشناسان فنی محصول، مدل سازی ریاضی محصول تبیین گردد. سپس با الگوریتم چند هدفه تعاملی، با در نظر گرفتن ترجیحات تصیم گیرنده، چندین جواب بهینه پارتو در جهت حفظ احتمال رضایت محدودیت تولید شود. این جواب ها، جواب های قابل اطمینان بهینه پارتو نامی ده می شوند. پس از آن براساس فلسفه شش سیگما و طراحی قوی، با توجه به سه معیار درجات مطلوبیت، ضریب تغییرات (استحکام) و صرفه جویی نسبت به جواب پایه، بهترین جواب بهینه پارتو برای پیاده سازی انتخاب می شود. روش مذکور در تعیین بهترین طرح اختلاط بلوک بتنی سبک با در نظر گرفتن نیازهای مشتری در سه حوزه وزن، هزینه و استحکام اعمال شد. بهترین طرح اختلاط در سطح سه سیگما با وزن 780، 784 کیلوگرم در مترمکعب و هزینه 57388 هزار تومان و مقاومت فشاری 22 انتخاب شد. در انتها، پس از ارائه نتایج به کارشناس فنی و تولید بلوک، مقاومت فشاری آن محاسبه شد و با نتیجه به دست آمده تطابق داشت.

کلیدواژه ها

طراحی برای شش سیگما، طراحی قوی، بهینه سازی، قابلیت اطمینان، بلوک بتنی سبک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.