مطالعه مقایسه ای سطوح مختلف طراحی پایگاه داده تحلیلی
محل انتشار: همایش ملی مهندسی رایانه و مدیریت فناوری اطلاعات
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 826
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CSITM01_419
تاریخ نمایه سازی: 10 شهریور 1393
چکیده مقاله:
پایگاه داده تحلیلی، مخزن دادهای متمرکز، جمع آوری شده از منابع اطلاعاتی مختلف و ناهمگن در یک محدوده وسیع زمانی و برایپشتیبانی از سیستم های تصمیم یار می باشد. پایگاه داده تحلیلی منبع دادهای است که در فرایند تصمیم گیری از طریق پردازشتحلیلی بر خط استفاده می شود. فرایند توسعه یک پایگاه داده تحلیلی با تحلیل پایگاه داده عملیاتی، شناسایی نیازهای تحلیلی وبراساس سه سطح مفهومی، منطقی و فیزیکی طراحی می شود. در این مقاله مطالعات مربوط به تنوع مدل های طراحی در سطوح مختلف پایگاه داده تحلیلی بررسی می شود و هدف از آن بهبود مدل های موجود با توجه به پارامترهای مطرح در آنهاست. برخی از این پارامترها که بیشتر در سطح مفهومی کاربرد دارد عبارتند از:سلسله مراتبهای صریح، رفتار متقارن برای ابعاد و معیارها، ویژگی های ابعاد، پشتیبانی از تجمیع، معیارهای پیچیده، مدیریت سطوح مختلف دانه دانگی، پشتیبانی از سلسله مراتب های نامتوازن، پشتیبانی از رابطه های چند به چند، سلسله مراتب های تعمیم یافته/خصوصی، خلاصه سازی. و پارامترهای مطرح در سطح منطقی عبارتند از: کارایی، قابلیت استفاده، قابلیت استفاده مجدد، انعطاف پذیری، افزونگی، پیچیدگی و اعتبار. در این مقاله، مقایسه ی مدلهای سطوح مختلف طراحی پایگاه داده تحلیلی نسبت به پارامترهای مطرح در هر سطح بیان می شود.
کلیدواژه ها:
طراحی پایگاه داده تحلیلی ، پایگاه داده تحلیلی در سطح مفهومی ، پایگاه داده تحلیلی در سطح منطقی ، مدل ستارهای ، مدل دانه برفی ، جدول حقیقت ، جدول بعد
نویسندگان
محیا ارومیه
دانشجو، دانشکده مهندسی برق، رایانه و فناوری اطلاعات، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، قزوین
نگین دانش پور
استاد، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :