امکان سنجی استفاده از انرژی خورشیدی در روستاهای کوهستانی ایران
محل انتشار: سومین همایش ملی توسعه پایدار روستایی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 875
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
FNSSRD03_109
تاریخ نمایه سازی: 10 شهریور 1393
چکیده مقاله:
انسان میتواند از انرژی خورشیدی به روش مستقیم و برنامهریزی شده استفاده کند. دو روش اصلی برای تبدیل انرژی خورشیدی وجود دارد: فوتوترمال و فوتوالکتریک. این مقاله به تحلیل تبدیل فوتوترمال در مناطق کوهستانی و کم آفتاب می پردازد. انواع مختلف سیستمهای فعال و منفعل خورشیدی درنظر گرفته میشوند. هر قدر سیستم خورشیدی مطمئنتر باشد و نیاز به دما بالاتر باشد، فناوری لازم نیز مدرنتر و پیچیدهتر است و ساخت سیستم همراه با کنترل اتوماتیک آن پیچیدهتر میشود. درجه پیچیدگی وابسته به عملکرد سیستم و وضعیت عملیاتی آن است. در مورد گرم کردن فضای خورشیدی در مناطق کوهستانی و کم آفتاب دارند، بدیهی است که عملکرد گرمایی منبع خورشیدی متناسب با نیاز به گرما نیست. بنابراین استفاده از انرژی خورشید نیاز به ارتقای خاص دارد یعنی به شکل پمپ گرمایی یا ذخیره فصلی. اما بهترین ایده برای استفاده موثر از انرژی خورشیدی طراحی ساختمانی به روش مناسب است از جمله سیستمهای منفعل. معماری اهمیت زیادی برای تعادل انرژی ساختمان دارد و باید از استفاده مناسب از محیط، بهبود انرژی خورشیدی در زمستان و حفاظت داخل ساختمان در برابر گرمای بیش از اندازه خورشید در تابستان اطمینان به وجود آورد.
کلیدواژه ها:
تبدیل فوتوترمال تابش خورشیدی ، سیستمهای گرمایی فعال خورشیدی ، پمپ های گرمایی ، سیستمهای منفعل خورشیدی ، ساختار خورشیدی ، وجود تابش خورشیدی ، میلههای خورشیدی
نویسندگان
کهربا جیرانی
عضو هیات علمی گروه مهندسی عمران، موسسه آموزش عالی عمران و توسعه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :