بررسی علل اقتصادی اجتمایی موثر بر تخریب خلنگ زارهای منطقه باستانی میمند

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی بوم شناختی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEA02_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1577
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا رمضان نژاد قادی

عضو هیئت علمی گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه علوم کشاورزی و م

علی باقری یزدی

عضو هیئت علمی گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه علوم کشاورزی و م

چکیده

این پژوهش به بررسی علل اقتصادی اجتمایی موثر بر تخریب خلنگزارهای پستهوحشی و بادامکوهی در منطقه میمند استان کرمان میپردازد . جامعه آماری شامل افراد ذکور بالای 15 سال 297 خانوار ( شامل 1435 نفر ) میباشد، که ساکن دهستان یا شهرستان شهر بابک بوده و با انتخاب %15 از کل جامعه تحقیق و تکمیل پرسشنامهها به صورت یکنواخت و تصادفی در سطح منطقه و مصاحبه شفاهی با افراد داوطلب انجام پذیرفت . اولین فرضیههای تحقیق این بود که بیش از نیمی از افراد بهرهبردار از خلنگزار، از مزایای زیستمحیطی این منابع مطلع نبوده و همچنین امکان جایگزینی وابستگی اقتصادی اهالی به خلنگزارها به روشهای دیگر وجود دارد . نتایج پرسشنامهها نشان داد که بیش از %65 افراد مورد پرسش با مزایای پیشگفته این منابع آشنایی ندارند و لذا فرض اول تأیید شد . همچنین در مورد امکان جایگزینی وابستگی اقتصادی اهالی به خلنگزارها، بیش از %70 وابستگی اهالی به خلنگزار بین %1 تا %15 بوده و تنها %6 افراد درآمدی بین %35 تا %50 را وابسته به خلنگزار بودند . لذا بیش از %60 افراد به جایگزینی در آمد خانوار به روشهای دیگر پاسخ مثبت دادند . بین سطح تحصیلات و موافقت با پیشنهاد ایجاد تفرجگاه و نیز جایگزینی درآمد افراد به روشهای دیگر ارتباط معنیداری مشاهده شد ( به ترتیب P < 0/000 و 0/008 > p). تأکید اغلب پاسخدهندگان به تقویت بخش دامپروری بوده است . همچنین سطح معیشت ارتباط معنیداری با موافقت با طرح قرق خلنگزارها و نیز رضایتمندی از طرحهای حمایت از منابع طبیعی سازمانهای مسئول داشته است ( به ترتیب p< 0/05 , p< 0/05).

کلیدواژه ها

بررسی اقتصادی اجتمایی، میمند، خلنگزار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.