پیشنهاد قوانین طراحی معماری در راستای بهبود و ارتقای فضای لابی بیمارستان محلاتی تبریز (تحلیل کیفیت فضاها با کمک مدل سنجش کیفیت serqual و swot)

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,378

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NTA01_208

تاریخ نمایه سازی: 3 شهریور 1393

چکیده مقاله:

توجه به کیفیت خدمات و فضاها از جمله عوامل بسیار مهم در موفقیت ساختمان های عمومی به ویژه مراکز درمانی است. نتایج توجه به کیفیات؛ رضایت مراجع ین و سودآوری مرکز وزیبایی بصری را به ارمغان می آورد، که از ضرورت واهمیت پژوهش به شمارمی رود. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی تحلیلی بوده و به صورت مقطعی می باشد. جامعه ی آماری کل افراد مراجعه کننده به بیمارستان و نمونه آماری انتخاب رندوم در سه زمان از روز از مراجعه کنندگان حاضر دربیمارستان می باشد. جمع آوری اطلاعات از طریق مصاحبه و پرسشنامه و بررسی و تجزیه و تحلیل داده ها می باشد. سنجش و ارزیابی کیفیت معماری فضای لابیبیمارستان شهید محلاتی تبریز توسط مدل سنجش کیفیت swot و تعیین راهبردهای استراتژیک برای طراحی فضای لابی از اهداف پژوهش می باشند. کیفیتخدمات بهداشتی، درمانی زودگذر و زوال پذیر است ودر نتیجه ارزیابی های مجدد کیفیت خدمات نه تنها برای درک کیفیت زندگی افراد بلکه برای بهبود ارائه خدمات مجدد نیز ضروری است. نتایج نشان می دهد که شکاف منفی در مقایسه با شکاف مثبت عدد پایینی می باشد که این نشان از کیفیت فضایی، فضای لابی بیمارستان دارد. چون انتظارات و ادراک مراجعین نزدیک به هم اند و شکاف آنچنانی ندارند؛ می توان به روال گذشته پیش رفت و با ارزیابی های ماهانه و سالانه و نظرخواهی های ماهانه و سالانه از مراجعین و کادر در بهبود کیفیت فضای لابی ها کوشید تا شکاف بین ادراک و انتظارات به 0% برسد و در نهایت ایده آل باشد. راهبردهاییبرای از بین بردن حداقل شکاف ها و رضایت مندی کامل: راهبردهای استراتژیک توسعه ای (so) : توسعه ی بیمارستان برای جوابگویی به نیاز های حداکثر مراجعین، طراحی فضاهای ویژه برای استراحت و طراحیفضاهای خدماتی چون رستوران،..... راهبردهای استراتژیک ترمیمی (wo) : طراحی و ایجاد فضاهای سبز و جریان آب در فضاهای لابی. راهبردهای استراتژیک ساماندهی (st) : ارتقا توجه مراجعین به خدمات دینی قرآنی و فضاهای فرهنگی موجود در لابی برای حفظ آن. ایجاد تهویه ی مکانیکی برای تدابیر تهویه. راهبردهای استراتژیک تغییری (wt) : تجدید نظر دوباره در رنگ ها و طراحی دیوارها برای القا زیبایی و آرامش به فضا، تدابیر فیلتری در مقابل درها برای جلوگیری از کوران شدید هوایی در فصل سرد

کلیدواژه ها:

نویسندگان

شبنم اکبری نامدار

دانشگاه آزاد اسلامی دانشکده هنر و معماری، تبریز، ایران،

زهرا اسدی

دانشگاه آزاد اسلامی دانشکده هنر و معماری، تبریز، ایران،

احد اباذری حصار

دانشگاه آزاد اسلامی دانشکده هنر و معماری، تبریز، ایران،

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - اعرابی و اسفندیاری، 1386؛ تعیین و اندازه گیری شاخص ...
  • - باقرزاده خواجه دکتر مجید و فاطمه باقرزاده، 1388 ؛بررسی ...
  • - دبیرخانه شورای عای شهرسازی و معماری ایران، 1388؛ شورای ...
  • - عارفی دکتر محمد و طلای نرگس، 1389، بررسی سطح ...
  • -عبادی شیرین، 1381؛ حقوق معماری؛ انتشارات روشنگران، تهران. ...
  • - فلامکی منصور، 1383 ؛ فرهنگ و حقوق معماری-شهری در ...
  • - فیستیمونز، ای ج و موناچی، ف، 1382 ؛ مدیریت ...
  • _ Abby S, Yaser A. Electronic medical record use and ...
  • Hillenbrand rabert, (1 999), ((Islamic art and architecture))- ...
  • _ Jandahi G, Zarei Matin H, Doremami M, Aghaziyarati M. ...
  • - Lves, A. & Vieira, A. (2006), "The SERVQUAL as ...
  • _ West, E., managment matters: the link between hospital organization ...
  • نمایش کامل مراجع