اثرات تاریخ کشت و تراکم بوته بر شاخص سطح برگ دو تودهی بومی لوبیا
محل انتشار: پنجمین همایش ملی حبوبات
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 833
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PULSES05_096
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1393
چکیده مقاله:
به منظور بررسی رابطه بین تاریخ کاشت و تراکم بوته با عملکرد دانه و شاخصهای رشد در دو رقم لوبیای بومی استان گیلان،آزمایشی در سال زراعی 89-88به صورت کرتهای خرد شده فاکتوریل با طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در 4 تکرار در -دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان اجرا شد. چهار تاریخ کاشت 23 مرداد، 8 شهریور، 18 شهریور و 28 شهریور در کرتهای اصلی و دو رقم لوبیای بومی استان گیلان )رگه مشکی و رگه قرمز( و سه تراکم بوته15و25و35بوته در متر مربع( به صورت فاکتوریل در کرتهای فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج بررسیها نشان داد که گیاهان کشت شده در تاریخ 23 مرداد بیشترین عملکرد دانه و LAI را داشتند. همچنین با افزایش تراکم، عملکرد دانه و LAI افزایش یافتند. در کل از یافته های این آزمایش میتوان چنین استنباط کرد که در انتخاب تاریخ کاشت و تراکم بوته مناسب، LAI در طول فصل رشد میتواند بعنوان شاخصهای فیزیولوژیک مناسبی برای توجیه عملکرد مورد استفاده قرار گیرد
نویسندگان
آتوسا شفارودی
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه گیلان
صاحبه ولی اللهی
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه گیلان
محسن زواره
استادیار فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :