اثر مدت زمان سرمادهی، غلظت، نوع و زمان تیمار مواد ازته برجوانه زنی و رشد دانه رست کرفس کوهی (.Kelussia odoratissima Mozaff)
محل انتشار: مجله پژوهش های گیاهی، دوره: 27، شماره: 3
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 16
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJBIO-27-3_013
تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1405
چکیده مقاله:
کرفس کوهی یکی از گیاهان مرتعی و بومی ایران می باشد که از ارزش های ویژه ای برخوردار است. بذر کرفس کوهی دارای خواب است که منجر به کاهش جوانه زنی بذر آن می شود. بنابراین در این پژوهش ۲ آزمایش فاکتوریل با طرح کاملا تصادفی در ۳ تکرار برای ارزیابی اثر مدت زمان سرمادهی در ۷ سطح، غلظت مواد ازته (نیترات پتاسیم و تیوره) در ۳ سطح و زمان تیماردهی مواد ازته در ۲ سطح (قبل و بعد از سرمادهی) بر درصد، سرعت جوانه زنی بذر اجرا شد. همچنین یک آزمایش فاکتوریل برای ارزیابی اثر نوع، غلظت و زمان کاربرد همان مواد ازته روی شاخص های رشد گیاهچه های حاصل از بذور ۱۰ هفته سرمادیده انجام شد. نتایج نشان داد که ۱۰ هفته پیش سرمای مرطوب اثر معنی داری بر جوانه زنی بذر این گیاه داشت و سرعت جوانه زنی بذر را نیز افزایش داد.. غلظت های ۲/۰ درصد نیترات پتاسیم یا ۵/۰ درصد تیوره اثر مثبت، اما غلظت های ۶/۰ دزصد نیترات پتاسیم یا ۵ درصد تیوره اثر منفی بر جوانه زنی بذر داشتند. تیمار ۲/۰درصد نیترات پتاسیم بر روی طول و وزن خشک ریشه چه اثر معنی داری نداشت اما طول، وزن تر و خشک ساقه چه و وزن تر ریشه چه را در سطح ۵ درصد نسبت به شاهد افزایش داد. در مقابل غلظت ۶/۰ درصد نیترات پتاسیم تمامی این صفات را در حد معنی داری نسبت به شاهد کاهش داد. در این پژوهش هر دو غلظت تیوره به کار گرفته شده از رشد گیاهچه ممانعت کرده است.
نویسندگان
ریحانه عموآقایی
عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد
مریم ولی وند
دانشگاه آزاد اسلامی فلاورجان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :