تاثیر سرمایه بانک بر خلق نقدینگی در دهک های مختلف: مطالعه تطبیقی کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه با رویکرد رگرسیون کوانتایل
محل انتشار: مدیریت دارایی و تامین مالی، دوره: 14، شماره: 3
سال انتشار: 1405
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 22
فایل این مقاله در 30 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AMF-14-3_001
تاریخ نمایه سازی: 7 آبان 1405
چکیده مقاله:
مسئله اصلی این پژوهش، بررسی رابطه غیرخطی میان سرمایه بانکی و خلق نقدینگی در سطوح مختلف توزیع خلق نقدینگی (دهک ها) در کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه است. اهمیت این موضوع از آنجا ناشی می شود که خلق نقدینگی نقش کلیدی در ثبات مالی و رشد اقتصادی ایفا می کند؛ اما میزان و جهت اثرگذاری سرمایه بانکی ممکن است در سطوح مختلف خلق نقدینگی و بین کشورها متفاوت باشد؛ در این راستا، مطالعه حاضر با استفاده از رگرسیون کوانتایل، اثر سرمایه بانکی را بر خلق نقدینگی در دو مدل جداگانه برای ۵۹ کشور درحال توسعه و ۳۷ کشور توسعه یافته طی دوره ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۳ بررسی می کند. یافته ها نشان می دهد که سرمایه بانکی در تمامی دهک ها اثری منفی و معنادار بر خلق نقدینگی دارد، به گونه ای که این اثر در دهک های بالای کشورهای توسعه یافته کاهش یافته، ولی در کشورهای درحال توسعه افزایش یافته است. همچنین، رشد اقتصادی، شاخص شمول مالی و توسعه مالی عمدتا اثر مثبت و معنادار دارند، درحالی که شاخص ثبات مالی در دهک های پایین کشورهای توسعه یافته و دهک های بالای کشورهای درحال توسعه اثر منفی معناداری دارد. این نتایج گویای تفاوت در سازوکار خلق نقدینگی بین کشورها و اهمیت رویکرد تفکیکی در سیاست گذاری است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد سالم ماضی
دانشجوی دکتری، گروه اقتصاد، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
علی رضازاده
دانشیار، گروه اقتصاد، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
شهاب جهانگیری
دانشیار، گروه اقتصاد، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
رامین بشیر خداپرستی
دانشیار، گروه امور مالی و بیمه، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :