بررسی اثر مصرف پودر برگ اکیناسه پورپورا (Echinacea purpurea (l.) Moench) و پروبیوتیک چندسویه بر پارامترهای بیوشیمیایی خون، عملکرد رشد و جمعیت میکروبی ژژنوم بلدرچین ژاپنی
محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 81، شماره: 3
سال انتشار: 1405
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 17
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JVR-81-3_002
تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1405
چکیده مقاله:
زمینه مطالعه: افزودنی های محرک رشد پرندگان انواع مختلفی دارند. امروزه بر نقش گیاهان دارویی در تحریک رشد پرنده ها تاکید می شود.هدف: در مطالعه حاضر اثر اکیناسه پورپورا و پروبیوتیک چند سویه بر بهبود عملکرد رشد و برخی از شاخص های حیاتی بلدرچین ژاپنی بررسی شد.روشکار: ۳۲۰ قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی ۱ روزه در قالب طرح کاملا تصادفی، با ۴ تیمار (۴ تکرار و ۲۰ قطعه در هر تکرار) از ۱ تا ۳۵ روزگی مورد مطالعه قرار گرفتند. تیمارهای آزمایش شامل ۱. شاهد (جیره پایه بدون افزودنی خوراکی)، ۲. جیره پایه به همراه اکیناسه، ۳. جیره پایه به همراه پروبیوتیک ۴. جیره پایه به همراه اکیناسه و پروبیوتیک بود (۰۵/۰P<).نتایج: اثر تیمارهای آزمایشی بر عملکرد رشد در هفته اول پرورش، معنی دار بود (۰۵/۰P<). به طوری که بیشترین مقدار رشد و بهترین ضریب تبدیل خوراک در تیمارهای حاوی اکیناسه و پروبیوتیک (گروه ۴ ) مشاهده شد. اثر تیمارهای آزمایشی بر خوراک مصرفی معنی دار نبود. همچنین وزن نسبی لاشه، قلب، کبد، طحال و بورس فابریسیوس تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند، وزن بیضه در پایان دوره آزمایش به طور معنی داری در گروه ۲ و ۴ افزایش یافت (۰۵/۰P<). غلظت تری گلیسرید خون در گروه کنترل کمتر از دیگر گروه های آزمایشی بود (۰۵/۰P<). اختلاف غلظت کلسترول، آلبومین، پروتئین تام و همچنین آنزیم های کبد شامل آلانین ترانس آمیناز و آسپارتات ترانس آمیناز، در بین گروه های آزمایشی معنی دار نبود. طول و مساحت پرز در گروه های دریافت کننده پروبیوتیک بیش از دیگر گروه های آزمایشی بود (۰۵/۰P<). اثر تیمارهای آزمایشی بر جمعیت باکتری های هوازی و لاکتوباسیل ها معنی دار نبود، اما کمترین میانگین جمعیت کلی فرمی در گروه ۴ مشاهده شد (۰۵/۰P<).نتیجهگیری نهایی: استفاده از پودر اکیناسه پورپورا به میزان ۱ درصد جیره همراه با پروبیوتیک چندسویه به بهبود عملکرد رشد، کاهش کلی فرم های روده و همچنین افزایش رشد بیضه ها در جوجه بلدرچین های ژاپنی منجر خواهد شد.
نویسندگان
فاطمه ولی پور
دانش آموخته، دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
حمیدرضا علی اکبرپور
گروه تغذیه، دانشکده دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران
سید مسعود هاشمی کرویی
گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :