مدفون به مدت ۷/۱ میلیارد سال: این فسیل های باستانی ممکن است داستان حیات پیچیده را بازنویسی کنند

سال انتشار: 1405
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 12

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IRNAT-11-2_013

تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1405

چکیده مقاله:

شواهد به دست آمده از فسیل های باستانی در استرالیا نشان می دهند، نخستین یوکاریوت ها (eukaryotes) به اکسیژن وابسته بوده اند، این یافته ها مدرک تازه ای ارائه می کنند که نشان می دهد، اکسیژن به امکان پذیر شدن تکامل حیات پیچیده کمک کرده است.  در یک انبار روباز در منطقه گرمسیری داروین (Darwin) در استرالیا، ده ها جعبه حاوی مغزه های استوانه ای سنگی نگهداری می شوند. این مغزه ها از گمانه هایی به دست آمده اند که دهه ها پیش شرکت های اکتشاف مواد معدنی، در عمق صدها متری زیر سطح زمین حفاری کرده بودند. برخی از این مغزه ها در سازمان زمین شناسی قلمروی شمالی استرالیا (Northern Territory Geological Survey) از نوع گل سنگ(mudstone)  هستند، نوعی سنگ رسوبی که از گل سخت شده بستر دریا تشکیل می شود. شرکت هایی که این مغزه ها را حفاری کردند، اغلب نمی دانستند که درون این گل سنگ ها، فسیل های موجودات میکروسکوپی قرار دارند که بیش از ۵/۱ میلیارد سال پیش، در بستر دریایی باستانی دفن شده بودند، دریایی که بخش بزرگی از شمال استرالیا را پوشانده بود.

نویسندگان

مائده فدائی خجسته

کارشناس ارشد، بخش تحقیقات گیاه شناسی، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران