اثر حشره کشی اسانس ترخون Artemisia dracunculus L. (Asteraceae) ، روی حشرات کامل سفیدبالک گلخانه Trialeurodes vaporariorum (Westwood) (Hemiptera: Aleyrodidae) در شرایط گلخانه ای
محل انتشار: دومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,324
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCOCA02_017
تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393
چکیده مقاله:
جهت کنترل سفید بالک گلخانه ) Trialeurodes vaporariorum Westwood در گلخانهها، اسانسهای گیاهی به عنوان جایگزین مناسبی برای سموم شیمیایی مورد توجه قرار گرفتهاند. بنابراین در این تحقیق اثر حشره کشی اسانس گیاه ترخون Artemisia dracunculus L.)روی سفید بالک گلخانه مورد بررسی قرار گرفت. اسانس این گیاه با استفاده از دستگاه کلونجر به روش تقطیر با آب استخراج شد. آزمایشات زیست سنجی در شرایط دمایی 2 ± 27 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی 5 ±65 درصد با دوره نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی انجام شد این تحقیق در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار ( 5 غلظت مختلف از اسانس به همراه شاهد(، انجام شد. هر غلظت در 3 تکرار و هر تکرار شامل 20 حشره بالغ بود. نتایج حاکی از آن است که اسانس مزبور کشندگی معنی داری را پس از 24 ساعت اسانس دهی روی حشرات بالغ آفت مورد مطالعه نشان می دهد. مقدار LC50 اسانس گیاه ترخون روی سفید بالک گلخانه معادل 0/69 میکرولیتر بر لیتر هوا بود. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت، میزان مرگ و میر نیز افزایش پیدا کرده است. با توجه به خاصیت حشره کشی اسانس مزبور روی سفید بالک گلخانه، کاربرد این اسانس به عنوان یک حشره کش کم خطر و یا به عنوان پیشماده برای ساخت حشره کشهای جدید جهت کنترل آفات گلخانه ای توصیه میشود.
کلیدواژه ها:
اسانسهای گیاهی ، اثر حشره کشی ، سفیدبالک گلخانه (Trialeurodes vaporariorum Westwood گیاه ترخون (Artemisia dracunculus L.)
نویسندگان
مهدیه موسوی
دانشجویان کارشناسی ارشد حشره شناسی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه.
اروج ولیزادگان
استادیار دانشگاه، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه.
لیلا محمودی
دانشجویان کارشناسی ارشد حشره شناسی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :