بررسی نقش سیاست های زمین شهری در طرح توسعه جامع شهری مطالعه موردی شهرستان تنکابن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره تخصصی مدیریت شهری و شوراهای شهر
  • کد COI اختصاصی: TSDI01_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1940
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آمنه حق زاد

استادیار، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

سیدعلی گلین سیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

چکیده

سؤال اساسی در این تحقیق این است که چگونه سیاست های زمین شهری، طرح های توسعه شهری (طرح جامع شهر تنکابن) را تحت تأثیر قرار داده است؟ همچنین عدم همبستگی میان انتخاب مجموعه ای از سیاست های زمین شهری و طرح های توسعه شهری به همراه اقتصاد سیاسی کلاسیک در شهر، از دلایل مهم در عدم تحقق کامل طرح های توسعه شهری بوده است. من در این تحقیق کوشیده ام تا با بررسی نقش عدم همبستگی میان انتخاب مجموعه ای از سیاست های زمین و فرآیند طرح های توسعه شهری، بخشی از نیازهای اساسی جامع شهری تنکابن را بیان نموده و همه در راستای رسیدن به اهداف عدالت اجتماعی و نیازهای جامعه شهری ایران گام برداریم. نوع روش تحقیق از نوع توصیفی- تحلیلی است و ماهیت کاربردی دارد. در مرحله نخست، برای شناخت کم و کیف موضوع از روش توصیفی استفاده شده است. در مرحله دوم، بعد از شناسایی متغییرها، روابط علت و معلولی آن ها به عنوان قضایای کلی تنظیم شده است و در مرحله سوم با استفاده از روش قیاسی یک متغیرها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که دولت باید اقتصاد سیاسی زمین مسلط در شهر را در چارچوب ابزارهای سیاستگذاری زمین (مالکیت زمین، قوانین زمین، مدیریت زمین و بازار زمین) در راستای تحقق محورهای زیر تغییر دهد: - تعیین تکلیف حقوقی مالکیت اراضی دایر و بایر شهر. - تدوین و تصویب مجموعه قوانین معاملات زمین شهری در راستای تثبیت قیمت زمین شهری. - ملی کردن اراضی شهری در شهرهای بزرگ به ویژه شهر تنکابن. - آماده سازی زمین با هدف تأمین مسکن برای گروه های کم درآمد. - ایجاد بانک زمین زیرنظر سازمان مدیریت اراضی شهری.

کلیدواژه ها

سیاست- زمین- شهر- طرح- توسعه- جامع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.