جایگاه هوش مصنوعی در صنعت هوانوردی و سوانح هوایی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی تصادفات جاده ای، سوانح ریلی و هوایی
  • کد COI اختصاصی: NCRRAF03_123
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3359
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوشین حدیدیان مقدم

اداره کل مدیریت بحران- مهندس عمران، خلبان، کارشناس مدیریت بحران

چکیده

سوانح هوایی که در موقعیت ها و تحت شرایط مختلفی رخ می دهند که غالباً منجر به بروز آسیب جدی و یا مرگ و میر برای مسافرین و خلبانان و سایر خدمه پرواز می شوند. زمانیکه طی مسیر با هواپیما و ابزار گوناگون هوانوردی جهت انجام مأموریتهای مختلف همچون پروازهای تجاری، عملیاتی و نظامی یکی از گزینه ها باشد، همواره امکان بروز خطر و حادثه در ناوگان هوایی در هر زمان به صورت بالقوه و جدی وجود دارد. ضمن بررسی علل مختلف در سوانح هوایی و عوامل ایجاد آنها و با توجه به اختراع وایجاد ابزار گوناگون پایش و نظارت و بازرسی می توان تا حد ممکن از بروز این حوادث پیشگیری کرده و یا خسارات ممکن را به حداقل رساند. یکی از معروفترین تکنیکهای مورد استفاده بهره گیری از ابزار هوش مصنوعی در این زمینه می باشد که می تواند در پروسه های پیش بینی و پیش گیری از انواع حوادث و سوانح هوایی و م قابله با آنها به صورت برنامه ریزی شده بکار رود. در این مقاله سعی شده است تا به صورت تخصصی به پتانسیلهای خطر موجود در هوانوردی و زمینههای بهره مندی از هوش مصنوعی پرداخته شود.

کلیدواژه ها

سوانح هوایی، هوش مصنوعی، مدیریت ریسک هوایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.