کانی شناسی نهشته های مارنی سازند گورپی در باختر بندرعباس به روش XRD و منشأ یابی آنها

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش زمین شمیی کاربردی ایران
  • کد COI اختصاصی: CIAG01_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 819
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام رحمتی

دانشجوی کارشناسی ارشد رسوب و سنگ شناسی رسوبی دانشگاه هرمزگان، بندرعباس

پیمان رضائی

استادیار، گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد هرمزگان، بندرعباس

منصور قربانی

استادیار، گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد هرمزگان، بندرعباس

چکیده

سازند گورپی در باختر شهر بندرعباس و در جنوب کوه نمکی خمیر، رخنمون های خوبی دارد. برشی از این سازند درگستره فوق انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفت. سازند گورپی با ستبرای 520 متر در این برش سنگ چینه نگاری، شاملسنگ آهک و مارن است. به منظور مطالعه کانی شناسی نهشته های مارنی این سازند ، 9 نمونه از بخش های زیرین، میانی و فوقانی برداشت و آنالیز پراش پرتو ایکس (XRD) بر روی این نمونه ها انجام گرفت. نتایج حاصله نشان می دهد که در این نهشته ها، کانی کلسیت به عنوان کانی اصلی و کانی های رسی کائولینیت و ایلیت بهمراه کانی های کوارتز (بجز در مارن های تحتانی)، فلدسپار، آنکریت و ژیپس به عنوان کانی های فرعی حضور دارند. کلسیت موجود ماهیت رسوبی اولیه دارد.کانی های رسی ،آنکریت و ژیپس منشأ دیاژنتیکی و کانی های کوارتز و فلدسپات این مارن ها ، نیزمنشأ دیاژنتیکییا انتقال یافته دارند.

کلیدواژه ها

مارن،کانی شناسی، گورپی، کوه نمکی خمیر، بندرعباس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.