بررسی چالشهای مشارکت زنان در مدیریت روستایی (مطالعه موردی بخش پشتآب شهرستان زابل)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی توسعه روستایی
  • کد COI اختصاصی: NCRURALDEV01_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید حیدری مکر

استادیار گروه جغرافیای دانشگاه زابل

میثم بندانی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه زابل

محمودعلی خسروی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه زابل

فاطمه پودینه دادی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه زابل

چکیده

در محیط های روستایی نقش تصمیم گیری و تصمیمسازی زنان میتواند عاملی بسیار مهم در حل مسایل مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسیباشد. از سوی دیگر، به منظور تأثیر مقوله مشارکت و دخالت گروههای مردمی، باید آنها را در فرآیند تصمیم گیری نیز دخالت داد، چرا کهمشارکت مؤثر، متضمن تصمیم گیری و مداخلهی فعال در مسایل مختلف و سایر رویه ها است. با این دیدگاه، پژوهش با روش توصیفی – تحلیلی به بررسی چالش های مشارکت زنان در مدیریت روستاهای بخش پشتآب شهرستان زابل می پردازد. جمع آوری داده ها با مطالعات کتابخانهای و اسنادی و اطلاعات میدانی (مصاحبه و تکمیل پرسشنامه ) از زنان روستایی و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS استفاده گردیده است. از 14 مؤلفه مورد بررسی که به عنوان چالشهای مشارکت زنان در مدیریت روستایی شناسایی شده بود، مخالفت و عدم حمایت خانواده از حضور زن در مدیریت روستا و عدم دسترسی به امکانات به ترتیب با میانگین 4,05 و 2,11 بیشترین و کمترین وزن دریافتی را داشته اند. لذا پیشنهاد می گردد: شرایط برای حضور بیشتر زنان در مدیریت روستاها از طریق حمایت مسئولین از شوراها و دهیاران زن، تغییر عناصر فرهنگی مخالف حضور زن در جامعه، اعتمادسازی و شرکت دادن زنان در تصمیم گیریهای روستاها درجهت افزایش مشارکت آنان صورت گیرد.

کلیدواژه ها

مشارکت زنان، مدیریت روستایی، دهیاران، بخش پشتآب، شهرستان زابل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.