ارائه یک روش سیستماتیک جهت طراحی چرخه های سرمازای مبرد چندجزئی به منظور استفاده در فرایندهای شیمیائی دماپائین

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی گرمایش، سرمایش، و تهویه مطبوع
  • کد COI اختصاصی: HVAC03_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی مافی

استادیار گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

مجید عمیدپور

دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

سید مجتبی موسوی نائینیان

دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

در صنایع فرایندهای دماپائین، هنگامی که برودت مورد نیاز در یک گستره دمائی وسیع توزیع شده باشد، معمولا از یک سیستم سرمازای طبقه ای جهت تامین این برودت استفاده میشود . به علت بالا بودن هزینه های سرمایه گذاری و مصرفی سیستم های سرمازای طبقه ای، استفاده از آنها جهت تامین برودت در سطوح دمائی پائین، باعث افزایش هزینه های کل واحد شده و لذا ارائه سیستم های سرمازائی با هزینه های سرمایه گذاری و عملیاتی پائین، همواره از موضوعات قابل تامل و چالش برانگیز در طراحی و توسعه صنایع فرایندی دماپائین بوده است . در سال های اخیر تحقیقات بسیاری بر روی عملی کردن ایده استفاده از مبردهای چند جزئی به جا ی مبردهای خالص در سیستم های سرمازا با کاربری های مختلف متمرکز شده اند. علیرغم مزایای اقتصادی فراوان استفاده از سیستم های سرمازای مبرد چندجزئی، تاکنون روشی جامع جهت طراحی این نوع سیستم ها ارائه نشده است. علت اصلی عدم وجود یک روش سیستماتیک جهت طرا حی سیستم های سرمازای مبرد چندجزئی را باید در پیچیدگی های ناشی از پیش بینی دقیق خواص ترمودینامیکی مبرد چندجزئی به علت ناچیز بودن حداقل اختلاف دما بین جریانهای سرد و گرم در مبدلهای چندجریانی، محاسبات تعادل فازی مخلوطهای چندجزئی و غیرخطی بودن مسئله بهینه سازی پارامترهای چرخه سرمازا جستجو نمود. در تحقیق حاضر بسط و توسعه چرخه های سرمازای مبرد چندجزئی به منظور استفاده در قسمتسرد واحد اولفین مورد مطالعه قرار گرفته و یک روش طراحی سیستماتیک برپایه تلفیق روشهای ریاضی و دیدگاه های ترمودینامیکی به منظور بهینه سازی پارامترهای چرخه مبرد چندجزئی ارائه شده است.

کلیدواژه ها

فرایند دماپائین، چرخه سرمازا، مبرد های طبیعی و چند جزئی، آنالیز ترکیبی پینچ و اگزرژی، طراحی سیستماتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.